ЈАВОР ТРИЦОМ ИСПРАТИО ГРАЂЕВИНАРЕ

Јавор-Рад 3:0

Стадион: ФК Јавор

Гледалаца: 400

Судија: Новица Анђеловски

Стрелци: 1:0 Маричић у 25. минуту, 2:0 Петковић у 64. минуту, 3:0 Мркаић у 66. минуту


Жути картони: Мркаић (Јавор), Касалица (Рад)


Јавор: Лазовић, Јевремовић, Кувељић, Пишчевић, Ђерић, Маричић (од 82. минута Крнић), Долмагић (од 75. минута Севић), Колаковић, Петковић, Мркаић (од 83. минута Плавишић), Амановић


Рад: Марковић, Перендија, Касалица, Босанчић, М. Трифуновић, Стјепановић (од 61. минута Живковић), Петровић, Милошевић, Шака (од 46. минута Коваленко), Трнинић, Смиљанић (од 70. минута Бједов)


После двонедељне паузе због обавеза репрезентације настављена је трка за бодове у Линглонг Тире Суперлиги Србије. У оквиру 8. кола фудбалери Јавора су на свом терену победили екипу Рада са 3:0. Голове за домаћи тим постигли су Маричић у 25. минуту, Петковић у 64. минуту и Мркаић у 66. минуту. Очигледно да је првенствена пауза више пријала екипи Јавора.


Лагану теренску иницијативу током првог полувремена, Јавор је после покушаја Маричића у 4. минуту (његов ударац на време изблокиран), Мркаића у 17. минуту (ударац поред гола) и Пишчевића у 23. минуту (Марковић одбранио) крунисао поготком у 25. минуту. Јевремовић је на левом боку упослио Маричића који је убацио лопту у шеснаестерац грађевинара, неко од дефанзиваца Рада је успео да је одбије, али је она опет стигла до „везисте“ Јавора који је прихватио „ одбитак“ и матирао Марковића.


Једину полуприлику из овог периода небеско – плави су имали у 18. минуту, међутим Касалица је шутирао недовољно јако и право у наручје голмана Лазовића. До краја првих 45. минута, мирнија игра оба ривала тако да се на одмор отишло са минималцем Јавора.


У наставку утакмице у 51. минуту бележимо лепу комбинацију Босанчића и Коваленка, Колаковић се у намери да заустави акцију грађевинара оклизнуо, пао при чему је лопту закачио руком. Тражили су фудбалери Рада од судије Анђелковског да покаже на белу тачку, међутим он је само одмахнуо руком и дао знак да се утакмица настави. Онда следи сунаврат грађевинара.


Припетио је Маричић минут касније, и Петковић скоро у истом минуту, али није дошло до промене резултата. Лепа акција комплетног нападачког реда Јавора, лопта је буквално шетала по петерцу, међутим није крунисана поготком. У 63. минуту Петковић је промашио изгледну прилику, али се искупио минут касније (64. минут) када је после ударца Мркаића са дистанце и одбијене лопте од стране голмана Марковића, натрчао и ушетао се са лоптом у мрежу. Два минута касније Мркаић је из соло акције приморао Марковића да трећи пут вади лопту у мрежу. После дебакла, као да су се пробудили момци Драгана Радојичића, па је Коваленко у 71. и 80. минуту приморао голмана Лазовића на параду. У 79. минуту покушао је Бједов, при чему је био непрецизан. Могао је „резервиста“ Севић у 87. минуту да са „четворком испрати грађевинаре кући , али је његов први покушај одбранио Марковић, а други покушај је завршио поред стативе. У сваком случају бледо издање грађевинара!


© ФК РАД Београд 2019