ИЛИ ФУДБАЛ, ИЛИ ПИЈАЧНА ТЕЗГА?

Душан Живковић је посебан младић и посебан таленат. Надарен, често несхваћен, некад и недоречен. Широким дијапазоном враголија и палетом вансеријских потеза зна да распламса буктињу задовољства међу истинским познаваоцима лоптања, али код истих зна да изазове гнев. Тренер Богдан Корак у њему види будућег носиоца игре грађевинара.


О раскораку између неоспорног талента и досадашње недоречености у небеско – плавом дресу Живковић појашњава:


-Прошле године, отприлике у ово доба, прикључио сам се припремама грађевинара на Златибору. По мом мишљењу коректно сам одрадио припреме и по многима успешно положио испит, али… Из овог угла гледања не знам како бих то објаснио, осим сплета несрећних околности. Код тренера Кизе Милинковића одиграо сам неколико утакмица. Код наредног тренера Драгана Стевановића имао сам проблем са повредом. Звездан Милошевић ме није видео у комбинацији. Корак ме је вратио у живот.. Глупо би било да оптужујем тренере за свој неуспех, било би некоректно. Признајем да велики део кривице сам сносим због своје малодушности, јер се дешавало и да код много већих фудбалских имена тренер не препозна играча и са њим не оствари конекцију. Управо у тим тренуцима малодушности је требао да у мени проради инат и да радим још више и боље. Ишао сам вруће главе и врућег срца и десило се шта се десило. На сву срећу десио се Корак – открива Живковић.


Богдан Корак управо у Живковићу је препознао фудбалског виртоуза и намерава да му додели улогу носиоца игре.


-Није никакво додварање шефу, али он ми је дао инфузију и вратио ме у живот, на чему сам му захвалан. Обећавам му да ћу сигурно дати све од себе да оправдам његово поверење и покажем све што знам. На мени је да се докажем тако што ћу на сваком тренингу и свакој утакмици давати свој максимум. Да закључим, ово ће бити моја сезона коју сам дуго чекао – обећава нападач грађевинара .


На инсистирање клупског новинара шта му је тренер Богдан Корак обећао у случају да не испуне његова очекивања, Жиле је после извесног времена открио.


-( Смех) Зар баш морам да откријем. То је наша интерна шала. Шеф је духовит човек. Рекао ми је „Или играј фудбал, или ћу ти набавити тезгу на пијаци да продајеш паприке!“, пошто сам из Лесковца. – искрен је Живковић.


Да ли због Коракове шале или због Жилетове промене фудбалске филозофије он на припремама на Златибору марљиво вежба и показује оно што шеф струке од њега очекује.


-Ноге су тешке, што је и разумљиво за овај период припрема. Радимо јако и напорно, али то и јесте смисо припрема. Све техничко – тактичке захтеве тренера испуњавамо, и сматрам да ћемо се спремити на најбољи начин.Свиђа ми се овај начин припрема где се искључиво форсира рад са лоптом. Биће ово моја сезона – поручује Живковић.


Он уједно истиче да је нестрпљив пред нове изазове који га очекују.-Искрено, једва чекам да почне и да истрчимо на терен у трци за бодове. Све ћу дати да допринесем тиму. И да поновим, биће ово моја сезона коју сам дуго чекао. – закључио је популарни Жиле.


© ФК РАД Београд 2019