ИГРА БОЉА ОД РЕЗУЛТАТА

РАД – МЛАДОСТ 1:2 ( 1:2 )

Игралиште: „Тријагонале“

Гледалаца: 50 

Судија: Милош Витић ( Ужице )

Стрелци: 0:1 Радивојевић ( 15. минут ), 1:1 Младеновић ( 27. минут ) , 1:2 Обровац ( 44. минут )


Рад: Мићановић, Тановић, Николић, Јагодић, Тричковић, Ризнић, Младеновић, В. Трифуновић, Илић, Веселиновић, Максим

Играли су још: Марковић, Стевић, Ђорић, Шипчић, Башановић, Буснић, Јовановић, Живковић, Смиљанић, Касалица, М. Трифуновић


Младост: Зечевић, Андрић, Лековић, Милошевић, Шатара, Ристић, Обровац, Селенић, Радивојевић, Јовановић, Одита

Играли су још: Кнежевић, Пешић, Бјелош, Киковић, Синђић, Мићевић, Станисављевић, Тешић, Павловић, Драгић


У другој тест утакмици одиграној на Златибору у склопу припрема за нову сезону, фудбалери Рада изгубили су од Младости из Лучана са 1:2.


Тренер Богдан Корак је улогу стартера у мечу са Младошћу доделио постави која је је јуче одиграла последњих 30 минута против Јавора.


Утамица са два различита полувремена. Младост боља у првом, Рад у другом полувемену. Од првог минута обострано отворена игра са обе стране, па је око 50-ак гледалаца уживало у лепој фудбалској представи. Први је припретио Рад преко Младеновића у 8. минуту, али је голман Зечевић из два покушаја успео да укроти лопту. Минут касније узвратила је Младост контром преко Обровца, Радивојевића и Јовановића, али је овај последњи из изгледне ситуације шутирао поред гола.


У 15. минуту Младост стиже до предности. Затајила је ужа одбрана грађевинара, па је центаршут са леве стране усамљени Радивојевић искористио и главом сместио лопту у мрежу. Минут касније Одита је био у прилици да озбиљније припрети, али је Мићановић успешно реаговао и сачувао свој гол.


У 23. минуту ударац Младеновића из велике удаљености голман Зечевић је са потешкоћом укротио.

Четири минута касније грађевинари поравнавају резултат. На идеалан центаршут Тричковића са леве стране, Младеновић је, њему несвојствено, закачио лопту главом и погодио циљ.


У 40.минуту уследила је школска акција Младости, у којој су учествовали Радивојевић, Андрић и Шатара, али није материјализована. Минут пре краја одласка на паузу, Радивојевић се ослободио ривала, потом је као на тацни упослио Обровца који је пласирао лопту у небрањени део мреже 1:2.


Од 46. минута Нешко Миловановић уводи другу поставу, док се Корак одлучио на исти потез 10. минута касније.

Друго полувреме је протекло у потпуној теренској доминацији грађевинара, али нису успели да је материјализују.


Најизгледније прилике за поравнање резултата, и нешто више од тога, имали су Трифуновић и Буснић.

У 61. минуту центарфор Рада није баш најбоље закачио лопту после идеалног убацивања од стране Живковића, а шест минута касније невероватно шта је промашио млади ” везиста ” грађевинара.

РАД – МЛАДОСТ 1:2 30. 06. 2019.


© ФК РАД Београд 2019