И РАДОВКЕ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ

Лепо је видети ових дана попуњене терене нашег стадиона. Одмор су сви искористили и полако се све већи број како дечака и момака тако  и девојчица и девојака окупља на стадиону жељно ишчекујући тренинге и нове такмичарске изазове.


Сениорска екипа ЖФК Рад одрадила је свој први тренинг у овој години. Коначно је у “пуном јеку” засијао и чувени бањички вештак, који је испратио многе Радове генерације. Светли стадион Краљ Петар Први и ноћу, а недељне хладне вечери фудбал играле су и грађевинарке. 


Изабранице тренера Данијеле Мирчетић уз осмех и пуне елана испуњавале су све захтеве који су били пред њима.


Мирчетићева је за клупски сајт говорила о плану и програму који следи, играчицама, повредама, утакмицама…


-Нажалост на првом тренингу нисмо били у пуном саставу. Неке девојке оправдано су изостале како због старих повреда тако и због прехладе коју су изгледа ових дана избегли само најотпорнији. Четири играчице не живе у Београду и оне су због личних разлога данас изостале. План је да припремни период одрадимо на Бањици, а прва пријатељска утакмица у плану је 7. фебруара све до 7. марта када је планирана генерална проба пред првенство.


Први такмичарски изазов очекује нас 14/15 марта када следи гостовање екипи Лавица у Лесковцу. Верујем у своју екипу и уколико оне буду редовне на тренинзима немамо чега да се плашимо. Наш циљ је опстанак у Првој лиги, од 10 екипа испада последње четири екипе, а ми смо тренутно на табели позиционирани иза ТСЦ-а, Колубаре и Звезде Б.- истакла је шеф стручног штаба грађевинарки популарна Даца.


Јелена Полић главна карика клуба и покретач женског фудбала на Бањици говорила је о тренутној ситуацији и очекивањима у наставку сезоне.


-Циљ је јасан, а то је опстанак. Ове године је дошло до промене што се тиче броја екипа које испадају из лиге. Увек наглашавам да су клубови из Београда у доста лошијем положају од клубова из унутрашњости иако многи то не прихватају. Финансирање је кључна ставка. Неко годишње од града и својих општина има милионе, а неко ни сам не зна како функционише. Али такође истичем јако битну чињеницу да ФС Београд у два савезна ранга такмичења има 6 клубова. Ми смо смо на то поносни.


Генерално ситуација у клубу није идеална, свима су нам мисли усмерене ка мушком првом тиму и од тога све зависи. Борба за опстанак је увек тешка, а ми смо ту да једни друге бодримо и подржавамо. Девојке немају никакав терет ни притисак, време тренинга због постављања рефлектора прилагођено је њиховим обавезама. Надам се да су извукле поуке из јесењег дела првенства и да се те почетничке грешке неће понављати. Кикснули смо на неким утакмицама где то никако нисмо смели, али  шта је ту је, све је то фудбал.

Средином марта је прва такмичарска утакмица, а затим и такмичење у Куп-у Србије. Желим да све иде својим током, али и да неке девојке озбиљније приступе свему овоме. Рад је клуб са традицијом, препознатљив по упорности и посвећености. Управо то желим од њих, да схвате чији грб носе на грудимаи све ће бити много лакше-рекла је Полићева.

И РАДОВКЕ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ – ФОТО ГАЛЕРИЈА


© ФК РАД Београд 2019