“Грађевинари” упалили моторе

Одмор је прошао, Рад је ушао у нову сезону! Суперлигаш са Бањице данас прозивком на стадиону „Краљ Петар Први“ започео је припреме за сезону 2019 / 20. Првој прозивци тренера Богдана Корака јавило се 36 фудбалера. Грађевинари ће првих 13 дана тренирати у Београду, а 24. јуна ће се преселити на Златибор где ће обавити главни део припрема.


Рад је почео припреме, углавном са „старим снагама“, а тренер Богдан Корак ће коначан списак фудбалера на које рачуна саопштити 23. јуна, непосредно пред полазак на Златибор.


-Кренули смо са окосницом тима из минуле сезоне који је направио велки подвиг и сачувао суперлигашки статус. Од руководства клуба и спортског директора добио сам обећање да ће бити задржани кључни играчи који су издржали терет опстанка у лиги, с тим што очекујем још појачања. Број од 36 играча је гломазан и сигурно је да ће бити одлазака и долазака и најсрећнији ћу бити кад будем у потпуности знао са којим снагама располажем. Углавном ко се нађе на списку за Златибор на њега рачунам – рекао је Корак присутним новинарима и посебно апострофирао:


-Минула сезона не сме се поновити! Не смемо да дођемо у ситуацију да се спашавамо у баражу.  – категоричан је тренер грађевинара.


Као награду за добре игре у млађим селекцијама Корак је позвао петорицу јуниора.


-Поверење сам указао омладинцима Ђорићу, Савићу, Стојановићу и Керкезу, као и кадету Вељку Младеновићу.

На њима је да марљиво раде и упијају сваки савет стручног штаба.


Стручни штаб је појачан новим именом.


-Екипа која побеђује не мења се. Дакле, као сарадници ми остају Стојчевски, Томашевић и Галић, док је Урош Шуљагић једино ново лице и он ће се бавити физичком спремом фудбалера.


За време шест недеља рада небеско – плавима предстоји паклени рад.


-Првих 13 дана ћемо радити на Бањици, углавном на физичкој спреми и нису предвиђени контролни мечеви. Потом одлазимо на Златибор на 15-дневне припреме где ћемо радити на техничко – тактичким елементима и предвиђена су четири контролна меча. По повратку кући радићемо на стављању завршне глазуре како бисмо спремни дочекали почетак првенства, јер ће Суперлига бити јача у односу минулу сезону. – открива Корак


Тренер грађевинара прижељкује атмосферу на трибинама као што је то била посебно у баражу.


-Жеља ми је да будемо на нивоу игре као што је била у баражу минуле сезоне, а она је привукла већу пажњу навијача. Лепо смо се осећали играчи и ја од буке са трибина. Пријала је и била додатни ветар у леђа. Надам се да ће јужна трибина бити још попуњенија. – закључио је Корак.

ФОТО ГАЛЕРИЈА


© ФК РАД Београд 2019