ГРАЂЕВИНАРИ НАСТАВИЛИ ДА УЛАЖУ У БУДУЋНОСТ!

Синоним за Рад је његова Омладинска школа! Клуб са Бањице је одувек имао императив и тежио да оправда своје име – Рад. Грађевинари су током целог свог постојања гајили такву политику да се великим делом ослањала на омладински погон. Школа клуба је временом стекла репутацију и препознатљивост као једна од најбољих фудбалских академија за правилан спортски и ментални развој младих фудбалера. Дугогодишње и упорно улагање, пре свега у млађим категоријама, једини је сигуран пут да ће нешто трајати, а траг бити праћен. Улагање у сопствену школу је улагање у фудбалску будућност и такав потез заслужује похвале и што је најважније доноси резултате. Шансу да заиграју у првом тиму Рада док су играли у млађим категоријама, добили су многи играчи који су временом постали носиоци тима, а велики број њих и репрезентативци.


Данас је било свечано на Бањици! Фудбалски клуб Рад је наставио праксу са потписивањем уговора са талентованим играчима из своје фудбалске школе.


Последњи у низу фудбалера који су потписали стипендијске уговоре су чланови кадетске селекције:

Вукашин Брауновић (2003 – везни играч) и Вукашин Ђурђевић (2004 – штопер), док је Јован Зоговић

(2001 – крилни нападач) ставио параф на професионални уговор.


Представљајући Радове наде, директор Омладинске школе Слободан Пеличић истакао је да је ово почетак нове приче и наставак позитивне праксе и да ће Рад и у наредном периоду наставити да подстиче младе играче потписивањем уговора, а циљ је задржавање талената на Бањици, који ће у наредном периоду чинити окосницу тима.


-Ово је почетак нове приче и наставак награђивања најбољих. Тренутно су Вукашин Брауновић, Вукашин Ђурђевић и Јован Зоговић заслужили привилегију да потпишу прве уговоре за Рад. Ради се о три сјајна дечака, три добра млада играча који потичу из патријахалних породица и заједнички нам је циљ да од њих направимо не само добре фудбалере, него и добре људе. Рад ће и даље наставити са оваквом праксом – истакао је Пеличић.


У свом првом обраћању пред новинарима, Радове наде су истакле да су пресрећне што су ставили парафе на прве уговоре и да ће настојати да оправдају указано поверење.


-Срећан сам што ми је клуб у кратком периоду понудио да потпишем стипендијски уговор. Спреман сам да оправдам очекивања људи који су ми указали овакво поверење – кратак је и јасан Вукашин Брауновић, а његов имањак Ђурђевић дели слично мишљење:


-Велика је част и уједно привилегија потписати уговор за велики клуб као што је Рад. Желим да испуним очекивања свих у клубу – закључио је Ђурђевић.

По потписивању првог професионалног уговора са грађевинарима, Јован Зоговић, је истакао да је параф на уговор не само привилегија већ и обавеза .


-Велика ми је част што сам потписао свој први професионални уговор и то сматрам великом привилегијом. Међутим, то је мотив и уједно обавеза да још више радим и напредујем. Покушаћу да оправдам очекивања људи који су ми указали поверење – поручио је Зоговић.