ГРАЂЕВИНАРИ ГАЈЕ НАПАДАЧКИ ФУДБАЛ

Дошло је време и за прву проверу грађевинара на припремама. Изабраници Богдана Корака ће сутра

( 29. 06. од 17 часова ) одмерити снаге са суперлигашем из Ивањице – екипом Јавора, пракса у овој фази рада

је да једна група фудбалера одради 60 минута, а друга 30 минута.


Први помоћник и десна рука Богдана Корака, Срђан Стојчевски сумира утиске досадашњег дела рада и истиче велико задовољство ангажовањем свих играча.


-До сада смо одрадили 21 тренинг. У две недеље проведене на Бањици акценат смо бацили на тренинге екзтезивне издржљивости. Овде на Златибору фокус је на тренинзима интезивне издржљивости. По повратку у Београд, па до почетка првенства акценат ћемо бацити на екстензивно – интервалне тренинге. На сваком тренингу радимо на развоју комуникације ( вербалне и невербалне ), на доношењу одлука, њиховој егзекуцији и на крају фитнес компонентама које подржава све ове фудбалске преформансе- стручно појашњава Стојчевски.


У склопу припрема на Златибору су предвиђена четири контролна меча, а први сарадник Богдана Корака открива и тајминг на које могу рачунати фудбалери .


-Прве недеље када имамо две провере минутажа за сваког појединца биће дозирана у трајању од 60 минута, док ће друге недеље минутажа бити повећана на 75 минута. На генералки фудбалери могу да очекују минутажу од целих 90 минута. 


Први тест је Јавор из Ивањице и добра прилика за мерење пролазног времена.


-Очекује нас и прва контролна утакмица у којој желимо да видимо где смо тренутно… Односно да видимо да ли смо подигли ниво игре, јер од првог дана, уз кондиционе тренинге заступљен је рад са лотом и тактичким преформансама. Пошто је костур екипе остао исти као и претходне сезоне то је уједно прилика да видимо да ли смо подигли ниво форме у односу на прошлу сезону. За сада сам задовољан односом играча према обавезама. Желимо да будемо проактивна екипа, са препознатљивим стилом игре – нападачким – закључио је Стојчевски 


© ФК РАД Београд 2019