ГОЛЕАДА НА БАЊИЦИ И ТРИЈУМФ ТСЦ-А

РАД – ТСЦ: 3-4

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 500

Судија: Грујић Данило


Стрелци: 1:0 Калуђеровић у 4. минуту, 1:1 Зец у 25. минуту, 1:2 Лукић у 26. минуту, 1:3 Силађи у 49. минуту,

1:4 Тумбасевић у 69. минуту, 2:4 Буснић у 70. минуту, 3:4 Калуђеровић у 89. минуту.


Жути картони: Касалица, Буснић, Танасијевић, Петровић (Рад), Антонић, Томановић, Грабеж, Тумбасевић (ТСЦ)

Црвени картон: Антонић (ТСЦ)


РАД: Марковић, Перендија (од 46. минута Трнинић), Касалица, Јовановић (од 58. минута Живковић),

М. Трифуновић, Петровић (од 71. минута Дамњановић, Танасијевић, Милошевић, Буснић, Лазаревић, Калуђеровић


ТСЦ: Филиповић, Варга, Томановић, Тумбасевић, Милићевић, Силађи, Ђурић, Зец (од 72. минута Арсенијевић), Антонић, Бабић, Грабеж, Лукић (од 37.минута Скопљак)


Добра фудбалска представа на Бањици. Било је голова, пенала, лепих акција и добре игре. Нажалост, победа је припала спретнијој и срећнијој екипи ТСЦ – а која је головима Зеца у 25, Лукића у 26, Силађија у 49. и Тумбасевића у 69. минуту славила на Бањици. Голове за домаћина постигао је Калуђеровић у 4. минуту са пенала и 89. и Буснић у 70 минуту.


Рад је добро отворио утакмицу и већ у 4. минуту стигао до предности. Антонић је играо руком у свом шеснаестерцу, а судија Грујић је без двоумљења показао на белу тачку. Мистер гол (Андрија Калуђеровић) је наместио лопту на „креч“, Филиповић је „запливао“ у једну, а лопта је завршила на другу страну – 1:0 за домаћина. Неописиво славље на трибинама.


После примљеног гола ТСЦ је постепено преузимао теренску иницијативу, а Рад се орјентисао на контре. Мало је недостајало да покушај центаршута од стране Петровића заврши у самом рогљу, али је Филиповић осетио опасност и избацио лопту у корнер. После корнера покушао је Трифуновић главом, тик изнад пречке.


Лагану теренску иницијативу гости су искористили да поравнају резултат у 25. минуту, после прецизног дуплог паса Силађи – Зец, овај други је рутински матирао Марковића пославши лопту у супротну страну.


Само минут касније – преокрет. На леп центаршут Милићевића са леве стране, Лукић (некадашњи нападач Рада) се поклонио и послао лопту у мрежу. Од 27. минута ТСЦ је остао са играчем мање на терену, јер је Антонић добио други жути картон.


После шока грађевинари су кренули у напад и мало је недостајало да Танасијевић у 30. и Трифуновић у 31. и 43. минуту поравнају резултат. Најизгледнију прилику да поравна резултат имао је Калуђеровић у 47. минуту, када је Грабеж у свом шеснаестерцу непрописно стартовао над Јовановићем, а Грујићу је једино преостало да покаже на белу тачку. Калуђеровић овог пута није имао среће, лопта је погодила стативу.


Непосредно пред последњи знак судије Грујића за одлазак на одмор, Милићевић је лепо центрирао, а Силађи је неометан на другој стативи постигао гол, тако да се на одмор отишло са уверљивом предношћу гостију из Бачке Тополе.


У наставку Рад је нападао, али по већ познатом рецепту. Прилично јалово, упркос играчу више на терену.

Ипак, до новог поготка је прва стигла екипа ТСЦ – а. После центаршута Бабића у 69. минуту Тумбасевић је био неумољив – 1:4. Само минут касније Буснић је лепо захватио лопту из волеја са ивице шеснаестерца и смањио предност гостију – 2:4. У 78. минуту истакао се Филиповић када је заустави ударац Живковића. На супротној страни истакао се и голман грађевинара када је зауставио снажан ударац Арсенијевића у 83. минуту. Минут пре краја регуларног дела утакмице, после велике гужве у шеснаестерцу ТСЦ – а, Калуђеровић је био најприсебнији и послао лопту у мрежу и тако вратио неизвеност у последња четири минута судијске надокнаде времена.

Ипак, до промене резултата није дошло. 
© ФК РАД Београд 2020