ГЕНЕРАЛКА БЕЗ ПОБЕДНИКА

ТСЦ-РАД 1:1

Тренинг камп: „Академија ТСЦ“ у Бачкој Тополи

Судија: Данило Николић

Гледалаца: 100

Стрелци: 1:0 Барна у 78 .минуту, В. Трифуновић у 89. минуту.


ТСЦ: Филиповић, Антонић, Скопљак, Грабеж, Балаж, Тумбасевић, Милићевић, Арсенијевић, Ровчанин, Галић, Силађи

Играли су још: Јоргић, Бранковић, Поњевић, Лукић, Томановић, Барна, Дуроњић, Варга, Бабић, Шинковић, Митровић


Рад: Марковић, Стевић, Башановић, Шипчић, Јагодић, Петровић, Ризнић, Смиљанић, Младеновић, Касалица,

М. Трифуновић

Играли су још: Мићановић, Буснић, Веселиновић, В. Трифуновић, Стјепановић, Илић, Живковић, Николић, Парађина, Тановић, Тричковић


У генералној проби пред старт првенства у Суперлиги Србије фудбалери ТСЦ – а и Рада одиграли су нерешено 1:1. Гол за домаћина постигао је Антал Барна у 78. минуту, док је погодак за грађевинаре постигао Вељко Трифуновић у 89. минуту.


Пре извештаја са утакмице треба одати признање Тополчанима који у северно-бачком округу праве истинску спортску причу. „Академија ТСЦ“, рај за очи и душу. Чиста „десетка“. А стадион који је у изградњи и који ће бити завршен на јесен наредне године, кажу биће „градска лепотица“.


Што се тиче саме утакмице, игра је била изузетно борбена и тврда, као да се радило о првенственом мечу, а не о припремној утакмици, односно „генералци“.


Током већег дела првог полувремена ТСЦ је имао теренску иницијативу и у неколико наврата, преко Милићевића, Ровчанина и Тумбасевића, опасно припретио грађевинарима чије су се акције, углавном завршавале на ивици шеснаестерца домаће екипе.


У наставку утакмице тренери обе екипе су постепено уводили у игру и шансу пружали „резервистима“. И у овом делу меча виђена је борбена, не толико квалитетна игра. Из другог полувремена издвајамо три ситуације.

У 68. минуту, после беспотребног или боље речено несмотреног потеза Буснића у свом шеснаестерцу, судија Николић је показао на белу тачку. Лопти је пришао некадашњи играч Рада, Ненад Лукић и гађао небу под облаке. Ипак, десет минута касније ТСЦ стиже до предности, Антал Барна није на време изблокиран, па је прецизним ударцем скинуо „паучину“ из горњег левог угла голмана Марковића. Кратко је трајала радост домаћина јер је Вељко Трифуновић минут пре краја меча поравнао резултат.


Наредног викенда почиње нова фудбалска сезона, а фудбалери Рада гостују у Суботици еипи Спартака.


© ФК РАД Београд 2019