Еврогол Волкова за славље Рада

Леви бек Рада, Владимир Волков, широким дијапазоном враголија зна да буде аутор палете вансеријских потеза. Хитар, брз, покретљив… Зна да буде агресиван, чврст у дефанзиви.

Не либи се да помогне у нападачким акцијама, воли да се појављује из другог плана, да одигра дупли пас, да ствара вишак и тако ствара проблем противничкој одбрани. Хоће да асистира, зна добро да центрира, а уме и да испали пројектил који се не брани. Искусан играч који много значи за Радову одбрану. Ради се о модерном беку. Несумњиво мајстор лоптања, и ко му погоди “жицу” даје све од себе, у противном…


Са тренером Богданом Кораком очигледно сарађује на високом нивоу. Одлична партија на Бањици против Радника, потом на крову против Вождовца, а против Динама евроголом је запечатио судбину Врањанаца. У разговору за клупски сајт, Волков анализира меч са Динамом, открива коме посвећује погодак – еврогол и најављује наредни меч са екипом ОФК Бачке.


-Веома тешка утакмица јер су бодови били преко потребни и нама и њима. Одлично смо отворили утакмицу, постигли гол на време и одиграли добро. Могли смо раније да решимо меч, али је слађе када овако добијеш љутог ривала, 1:0. Шала, имали смо 2- 3 зицера која нисмо искористили што је нас на крају могло скупо да кошта. Срећа нас је погледала када је Димитров промашио из повољне ситуације за изједначење. Али, срећу треба заслужити. Много пута нисмо били миљеници фортуне, али нас је у том тренутку погледала. Када се све сабере и одузме наша победа је чиста као суза. Показали смо да смо најбољи када је најтеже. – оцењује Волков.


Покушај новинара да левог бека грађевинара наведе да еврогол посвети једној њему драгој особи није успео, јер Волков зна за “јадац”.


-Гол је дошао сам по себи као последица великог труда и рада који улажем. На брзину сам снимио ситуацију на терену, одлучио се на ударац, остало је – историја. Најважније је да смо победили. Гол посвећујем клупском новинару – изненадио ме је Волков одговором.


А кад је већ толики каваљер, на додатно питање да ли клупском новинару уз поклон гол, по аутоматизму припада и поклон сат који ће добити од медијске куће СОС канала, Волков је остао недоречен.


-Видећемо! – уз осмех и незаобилазан чешак по глави, рекао је леви бек Рада.


Фудбалери Рада након меча са Динамом и победе на свом терену, овог викенда гостују екипи ОФК Бачка, а дефанзивац небеско плавих верује у повољан исход меча у Бачкој Паланци.


-Очекује нас још једна у низу изузетно тешких утакмица јер су бодови потребни и њима и нама у борби за опстанак. Међутим, ми знамо како се играју такве утакмице, респектујемо ривала, знамо њихове врлине и мане, али смо свесни и сопствених квалитета, а пре свега наш основи квалитет је снага колектива у коме влада одлична атмосера. Даћемо све од себе да наставимо серију позитивних резултата. – закључио је Владимир Волков.


© ФК РАД Београд 2019