ДРУГИ ДАН У АНТАЛИЈИ


Други дан припрема био је резервисан прво за рад у теретани у јутарњим часовима. Наизменично су радили играчи вежбе којима је по плану и програму дириговао кондициони тренер Ђорђе Рацић, а по завршетку у теретани цела екипа упутила се у тренинг комплекс хотела за следећу етапу тренинга на терену.  


Шеф струке Марко Мићовић им је објаснио шта је циљ тренинга. Иако је кондиција у првом плану, лопта је у великој мери билa присутна… Лагано су играчи истрчали на терен, а загревање је било у пару са лоптом. Марковић, Мићановић и Лековић су под командом тренера голмана Владимира Мићовића имали свој ритам. 

Након тога фудбалери су прешли на посед лопте уз одређене захтеве у игри. Цео стручни штаб је контролисао игру, а шеф струке је с времена на време прекидао акцију, указујући на грешке. Радило се на исправци истих, док је сваки леп и успешан потез знао да похвали. Мићовић је говорио “причај”, “направи сарадњу”, “промени страну”, “иде наставак”…. После тачно сат времена активног рада уз истезање завршен је први данашњи тренинг на терену.


Након ручка и одмора, експедиција Рада упутила се на поподневни тренинг. Темпо рада био је доста јачи, а након загревања и “шеве” уследили су и конкретни задаци приликом одређених акција. Мићовић је са својим сарадницима прекидао вежбе, детаљно су тренери објашњавали шта тачно треба да се ради, а играчи су то брзо усвајали и након сваког понављања вежбе у реализацији били знатно успешнији. Последњих 20-ак минута играло се на два гола, игра је била слободна али уз максимална три додира са лоптом.


© ФК РАД Београд 2019