ДОЛАЗЕ БОЉИ ДАНИ ЗА ГРАЂЕВИНАРЕ!

Драган Радојичић, недавно именовани шеф стручног штаба Рада, за клупски сајт анализира учинак екипе од кад је он на њеном челу, уједно открива како користи и како ће искористити мини паузу у првенству због репрезентативних обавеза, и најављује лепше дане на Бањици.


Прошло је нешто више од 15 дана од када сте сели на клупу Рада, а са екипом радите неколико дана мање. Какав је Ваш утисак након овог кратког времена колико сте у клубу. Да ли је то оно што сте очекивали пре доласка на Бањицу или Вас је нешто изненадило позитивно или негативно?


-Треба да прође још мало времена да бих на неке ствари могао конкретно да одговорим. Знам да се на мојој екипи осетило да јој је потребан предах, јер смо били под појачаним оптерћењима. За седам дана одиграли смо три јаке утакмице, тако да нисам имао времена за неке корекције и корените промене. Ево, сад када смо на паузи за три дана смо одрадили пет јаких тренинга, и неке ствари сам могао да видим и могу Вам рећи да сам изузетно задовољан односом играча према обавезама и користим прилику да их уједно похвалим. Е, што се изненађења тиче, изненађује ме позиција Рада на табели, јер поседујемо бољи квалитет од већине екипа које су испред нас. Али, има да се игра! Објективно било је потешкоћа и проблема. Доста играча је напустило клуб, доста их је стигло на Бањицу, неки спремни, неки неспремни. Тешко је то за кратак период скоцкати, укомпоновати, уиграти. Треба ће мало више времена, али у томе не тражим алиби и тај период ћу да сведем на најмању могућу меру. – истиче Драган Радојичић .


Можете ли у најкраћим цртама прокоменатрисати три меча које сте водили са клупе за свега седам дана?


-Наравно! Против Мачве фудбалери су фантастично реаговали, добро одиграли, показали карактер и нема разлога да и на осталим утакмицама не буде тако.


Против Чукаричког сам им одао признање за све што су приказали на терену. Поносан сам на њих. Заслужили су цео плен, а нажалост поражени су. Одиграли смо добро до 77. минута, после тога није било, нити је могло да буде игре. Не желим да коментаришем суђење и улазим у проблем. 


У Крушевцу слична ситуација као против Брђана. Неких педесет и нешто минута смо доминирали тереном. Напретка буквално нигде није било, а онда се десио тај двадесет и не знам који минут и једанаестерац који не желим да коментаришем, као ни суђење. После тога смо погодили пречку и наивно примили други погодак. Онда смо кренули у напад и тако оставили простор да из контре примимо још два поготка. Овде ћу бити и самокритичан. Без обзира на психолошко стање играча после досуђеног пенала у корист Напретка, нисмо смели да дозволимо да екипа падне и да доживимо катастрофалан пораз. Не сећам се да сам изгубио неки меч са 4:0, чак ни у млађим категоријама. Али, има нешто што ме посебно боли, а то су изјаве-отровне стрелице из Крушевца да смо поред 4:0, још добро прошли. Драги пријатељи из Лазаревог града, не желим да са вама полемишем, али  само вас молим да још једном погледате снимак поменуте утакмице до 55. минута и да будете реални у оцени. Имајте, бар, мало поштовања. Није тешко бити фин!


Сигурно сте кроз ове мечеве приметили неке недостатке у сопственим редовима. Где највише шкрипи?


-Задња линија није добро „наштелована“. Забрињавајуће је примити толико голова. У досадашњих седам кола Рад је екипа са највише примљених голова (17), а после Мачве (5) други смо по неефикасности, постигли смо свега шест погодака. Напад не може постићи голова, колико одбрана може да прими. Има ту још неких детаља, али не морам баш све да откривам.


За време репрезентативне паузе провели сте седам дана на Бањици, а наредну седмицу одлазите на мини припреме на Златибор. Шта сте до сада урадили и шта ће бити још урађено на српској планинској лепотици.


-На Бањици је било паклено, а на Златибору ће бити још пакленије. Радили смо, пре свега на отклањању уочених недостатака и радићемо на тактичко- техничким елементима, на уигравању свих линија тима, настојаћемо да одбрана буде што чвршћа, напад убојити. Морамо бити много бољи, доминантнији, да имамо концентрацију, мора да појачамо ритам, да се питамо на свакој утакмици, да кроз игру долазимо до резултата. Управо на тим елементима смо ставили акценат.


Како да грађевинари буду бољи, бржи, доминантнији…?


-Само, рад, рад и рад!!! Уз то и дисциплина! Кроз појачан рад стићемо до жељеног циља. Заоштрићемо конкуренцију на свакој позицији у тиму, и ником није место загарантовано. Студиозним, планским и напорним радом све се постиже. У то сам се уверио кроз мој досадашњи тренерски стаж.


Који су циљеви и приоритети у овој сезони и које су могућности актуелног састава суперлигаша са Бањице?-Не задовољавам се просечношћу. Рад заслужује много бољу позицију него што то тренутна табела показује. Међутим, треба то доказати на терену… Без обзира на два последња пораза од Чукаричког и Напретка показали смо да можемо да будемо на много вишем нивоу. Убеђен сам да долазе бољи дани за грађевинаре! – закључио је тренер Радојичић.© ФК РАД Београд 2019