БОДОВИ ОСТАЛИ У ЛАЗАРЕВОМ ГРАДУ!

Напредак-Рад 4:0

Стадион: „Младост“

Гледалаца: 600

Судија: Александар Живковић


Стрелци: 1:0 Зец у 28. минуту из пенала, 2:0 Бјелош у 69. минуту, 3:0 Гаврић у 81. минуту, 4:0 Ожеговић у 90. минуту.


Напредак: Милошевић, Миловановић, Ожеговић, Ескић (од 62. минута Гаврић), Ивановић (од 90. минута Вукадиновић), Бјелош, Зец, Спремо, Аксентијевић, Пајовић, Којић (од 86. минута Илић)


Рад: Марковић, Николић, Касалица (од 86.минута В. Трифуновић), Босанчић (од 72. минута Бједов), Коваленко, Тричковић, М. Трифуновић, Јагодић (од 80. минута Илић), Стјепановић, Милошевић, Смиљанић


У оквиру 7. кола Линглонг Суперлиге Србије фудбалери Рада поражени су у Крушевцу од екипе Напретка резултатом 4:0. Голове за Крушевљане постигли су Зец у 28. минуту из пенала, Бјелош у 69. минуту, Гаврић у 81. минуту и Ожеговић у 90. минуту. У сусрету у којем су грађевинари већим делом утакмице имали теренску иницијативу, нападали, стварали шансе, али и промашивали или се голман Крушевљана истицао, домаћин је из можда дискутабилно досуђеног пенала и неколико контри, уз то и пад концетрације грађевинара у последњих пола сата игре, уписао убедљиву победу.


Фудбалери Рада од почетка утакмице кренули су нападачки на гол Крушевљана, па су већ у петом минуту пропустили велику шансу. Босанчић је са леве стране упослио Милоша Трифуновића, који је одлично шутирао, али је голман Милошевић крајњим напором избацио лопту у корнер.


А, онда је стигао 26. минут и судија Александар Живковић са другим помоћником дуел дефанзивца Рада и нападача Напретка изван шеснаестерца карактеришу као прекршај за најстрожу казну, или су пак нешто видели у шеснаестерцу што готово већина од присутних није видела. У сваком случају, чудна ствар, али анализу суђења препуштамо судијским експертима.


Протестовали су момци у небеско- плаваој опреми, у једном тренутку су кренули ка свлачионици, али на наговор тренера Радојичића и капитена Милошевића наставили су меч. Зец је био сигуран са беле тачке.


Ипак су момци Драгана Радојичића, упркос учињене им неправде, смогли снаге и диктирали темпо негде до 65. минута када је уследио пад коцентрације. Од тада се буквално све срушило у редовима грађевинара. У 58. минуту видели смо једну сјајну акцију, када је Тричковић упутио одличан центаршут са леве стране, а Милош Трифуновић је трзајем главе закачио лопту и уздрмао пречку. Само минут касније Касалица је гађао право у руке голмана Милошевића. Једну од ретких контри повео је Аксентијевић у 69. минуту, потом је лепо центрирао, затајила је одбрана Рада, а Бјелош је главом сместио лопту у мрежу за 2:0. Дванаест минута касније индентична контра као код другог гола, али овог пута су актери били Ивановић и Гаврић, а овај други се уписао у листу стрелаца. Тачку на овај меч ставио је Ожеговић у 90. минуту.


Међутим, горак укус у устима по окончању сусрета није била последица само пораза већ самих догађаја на терену који нису били баш фудбалски.


© ФК РАД Београд 2019