БОДОВИ ОСТАЛИ НА ЧАИРУ!

Раднички Ниш – Рад: 4-3

Стадион: Чаир

Гледалаца: 400

Судија: Игор Стојилковић


Стрелци: Трифуновић 11. минут 0:1, Калуђеровић 20. минут 0:2, Чумић 28. минут 1:2, Михајловић 31. минут 2:2, Калуђеровић 51. минут 2:3, Митровић 55. минут 3:3, Чумић 86. минут 4:3


Жути картони: Ристић (Раднички), Петровић, Живковић, Милошевић, Јовановић (Рад)

Црвени картон: Петровић (Рад)


РАДНИЧКИ: Ристић, Кнежевић, Бјеличић, Суботић (Мелег од 83. минута), Пејовић (Којић од 83. минута), Милорадовић, Чумић (Недељковић од 90. минута), Летић (Ћирковић од 83. минута), Михајловић, Пантелић, Сићовић (Митровић од 46. минута)


РАД: Марковић, Добријевић, Петровић, Танасијевић (Николић од 64. минута) , Милошевић, Буснић, Зоговић (Илић од 83. минута), Лазаревић, Живковић (Стојановић од 83. минута), Трифуновић (Јовановић од 71. минута), Калуђеровић (Дедијер од 83. минута)
У утакмици без резултатског значаја осим борбе за престиж и доказивање, фудбалери Радничког су у правој голеади на свом терену савладали екипу Рада. Голове за домаћи тим постигли су: Чумић (2), Михајловић и Митровић, док су за Рад стрелци били Калуђеровић (2) и Трифуновић.


Рад је одлично отворио меч и у првих 10 минута у три наврата је опасно угрозио гол Нишлија. Колосалне шансе пропустили су Зоговић и Танасијевић (два пута).


Оно што њима није пошло за ногом, успело је Вељку Трифуновићу у 11. минуту, када је на центаршут Милошевића главом спровео лопту у мрежу.


Девет минута касније Грађевинари су дуплирали предност. На дубинску лопту Милошевића утрчао је Калуђеровић који се потом ослободио пратилаца и спровео лопту у мрежу.


После опипљивог вођста Грађевинара, уследио је пад концентрације па је Чумић искористио смушеност одбране гостију и смањио предност – 1:2.


У 29. минута Раднички поравњава резултат. На асистенцију стрелца првог гола, Михајловићу није било тешко да спроведе лопту у мрежу – 2:2.


У 45. минуту истакао се голман Марковић који је зауставио ударац Чумића.


У 52. минуту Рад стиже до нове предности. Труфуновић је оштро шутирао са десне стрене, голман Ристић је на кратко одбио лопту, Калуђеровић се нашао на правом месту и “отпадак” спровео у мрежу – 2:3.


Само три минута касније Митровић је поред успаване одбране Рада послао лопту у мрежу – 3:3.


Од 77. минута Рад је остао са играчем мање у пољу, други жути картон добио је Петровић.


Тачку на овај меч ставио је Чумић пет минута пре краја утакмице – 4:3.© ФК РАД Београд 2020