БОДОВИ ОСТАЛИ НА “БРДУ”

ЧУКАРИЧКИ – РАД: 2-0 (1-0)


Стадион: ФК Чукарички

Гледалаца: 200

Судија: Новица Анђеловски

Стрелци: 1:0 Стојановић у 11. минуту, 2:0 Тедић 92. минут

Жути картони: Ђорђевић, Бирманчевић (Чукарички), Перендија, Бједов, Живковић (Рад)


ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Тедић, Ндиаје (од 59. минута Видосављевић), Стојановић, Ћирковић,

Ђорђевић (од 46. минута Кајевић), Остојић, Величковић, Шапић, Ковач, Бирманчевић (од 81. минута Алексић)


РАД: Марковић, Перендија, Петровић, Буснић (од 83. минута Стојковић), Шака (од 68. минута Ризнић), Стевић, Живковић, В. Трифуновић, Бједов, Илић (од 73. минута Ковачевић), Трнинић


У малом градском дербију бодови су остали на „Брду“, пошто је Чукарички на свом терену славио против Рада са 2:0. Голове за Чукарички постигли су Стојановић у 11. минуту и Тедић у надокнади времена.


Утакмица је одиграна по веома хладном времену, на правој ветрометини стадиона Чукаричког, око двеста гледалаца је цвокотало од зиме, а играчи у таквим условима нису могли много да покажу.


Добро је Чукарички отворио меч и већ у 11. минуту стигао до вођства. Ђорђевић је сјајно убацио лопту из слободног ударца са 30 метара искоса у срце шеснаестерца грађевинара, Стојановић је надвисио све у скоку, захватио лопту главом и послао је иза леђа голмана Марковића. Узвратио је Живковић минут касније, али је лопта завршила у рукама Петровића. До одласка на одмор играло се борбено, углавном између два шеснаестерца, истина грађевинари су, како се приближавао одмор, стезали обруч око гола „Брђана“ и имали више од игре. Из тог периода издвајамо две полушансе бањичких јуношаТрифуновића и Илића, и шансу – уједно и неодлучност млађаног Буснића у 39. минуту када је био у доброј позицији да поравна резулат, али као да се уплашио указане шансе.


У наставку утакмице први је припрето Рад у 54 . минуту када је Перендија са дистанце приморао голмана Петровића да из два покушаја укроти лопту. Четири минута касније на додавање Шаке, Илић је снажно шутирао са дистанце, међутим неко од одбрамбених играча Чукаричког је изблокирао ударац и лопта је завршила у корнеру. У 69. минуту Трифуновић се ослободио тројице чувара и потом шутирао, лопта је прохујала тик поред стативе. Минут касније узвратио је Чукарички из контре. Кајевић је дуго вукао лопту, потом је одложио за Ковача који је шутирао право у руке Марковића. До краја меча грађевинари су имали теренску иницијативу, али је изостала конкретна завршница. Брђани су могли коначно да предахну минут пре последњег судијског звиждука када је Тедић на асистенцију Ћирковића матирао голмана Марковића.
© ФК РАД Београд 2019