БАЊИЦА СЛАВИ МАЈСТОРА КАЛУЂЕРОВИЋА

Рад – Напредак: 2-0

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 700

Судија: Срђан Јовановић

Стрелци: 1:0 Калуђеровић у 15. минуту, 2:0 Калуђеровић у 38. минуту

Жути картони: Јовановић, Ризнић, Марковић, Перендија (Рад), Гаврић, Аксентијевић (Напредак)


РАД: Марковић, Перендија, Касалица, Јовановић, Танасијевић ( од 72. минута Стојановић), Милошевић, Лазаревић,

Живковић ( од 79. минута М.Трифуновић), Ризнић ( од 58. минута Дамњановић), Трнинић, Калуђеровић


НАПРЕДАК: Кордић, Обрадовић, Миловановић, Ожеговић, Маркоски ( од 61. минута Десанчић), Гаврић, Бјелош,

Илић ( од 46. минута Видић), Мијић, Спремо, Аксентијевић


На пролећној премијери на Бањици, фудбалери Рада савладали су Напредак из Крушевца са 2:0. Голове за грађевинаре постигао је Калуђеровић у 15. и 38. минуту и одличном игром, већ у првом полувремену решио питање победника.


Рад је одлично отворио утакмицу и већ у 15. минуту стигао до предности. Милошевић је пресекао напад Крушевљана, потом упослио Калуђеровића, центарфор грађевинара је из прве избацио на десном боку Живковића који је повукао лопту неколико корака, потом је упутио центаршут негде у висини петерца, један од одбрамбених играча Напретка у намери да избаци лопту испред свог гола, неспретно ју је закачио, при чему се она одбила од стативе, а Калуђеровић, господар шеснаестерца,

такве прилике не пропушта и „ отпадак“ шаље у мрежу, на велику радост свих оних којима је небеско – плава боја при срцу.


Све до 38. минута, играло се између два шеснаестерца, без изгледнијих прилика за гол, а онда је Бањица по други пут прокључала. Приређивачи дуплог весеља на Бањици исти они из 15. минута. Милошевић је опет пресекао организацију напада Напретка и милиметарски прецизно упослио Калуђеровића који се ослободио својих пратилаца и у стилу велемајстора по други пут поентирао.


У наставку меча први је припретио Напредак у 54. минуту, а ударац Мијића је завршио на пречки. Узвратио је Калуђеровић четири минута касније када је лопта после његовог ударца завршила тик поред стативе, тако да му се није посрећило да постигне хет – трик и да присвоји титулу првог стрелца Суперлиге Србије.

У последњих 15 – так минута Напредак је покушаво да спасе што се спасити може, али се голман Марковић у пар наврата истакао. Грађевинари су вребали из контри, али до промене резултата није дошло.
© ФК РАД Београд 2019