Баиновићев еврогол велике наде

На Велики четвртак Вождовац је на „крову“ дочекао Рад у оквиру трећег кола плеј – аута и победа је и једнима и другима „играла“ за мирну завршницу првенства.


Минималац „Змајева“ који је био на снази до 87. минута водио је момке тренера Аничића ка мирној луци, грађевинаре потонућу, имајући у виду неке чудне резултате, а како „Змајеви“ нису успели да га сачувају уследио је последњи напад и та последња акција завршена је изједначујућим поготком Филипа Баиновића који је донео велики бод небеско – плавима.


Имајући у виду у том тренутку резултате са других утакмица, није ни чудо што је мајсторија Филипа Баиновића прокоментарисана у стилу некада познатог радио репортера.


Нема више времена. Нема времена. Баиновић…Баиновић…ГОЛ! Гол, људи моји, је ли то могуће… Лудница, шта је ово?


Филипе, будите искрени и реците да ли сте ону „стрелу“, са двадесетак и кусур метара „одапели“ из очаја или сте пак, плански циљали тамо где је лопта и завршила?


-Ви се изгледа шалите на мој рачун, са неизбежним осмехом на лицу прокоментарисао је јунак приче са „крова“ и наставио – Ја сам немилосрдан из онаквих позиција, то ми је ужа специјалност. Увек из оне позиције гађам даљи голманов угао. Већ код пријема лопте сам приметио где се голман налази, видео распоред њихових осталих играча, пронашао слободан простор, упутио ударац, све остало је историја – објашњава Баиновић.


О чему сте размишљали пре постигнутог еврогола, шта у тренутку постизања истог, а шта после утакмице?


-С обзиром да смо у другом полувремену кренули са голом заостатка, све моје мисли су биле усмерене на то да што пре стигнемо до поравнања резултата или да га евентуално преокренемо. У моменту кад сам, после мог ударца, видео како се лопта закопрцала у мрежи, срећнијег човека на свету није било од мене. А после меча сам коначно схватио какву сам ствар направио. Онаква голчина и још више велики бод за нас. Можда и најважнији у досадашњем делу првенства. – искрен је аутор еврогола на „крову“.


Укратко нам опишите како сте видели меч на „крову“ ?


-Тврда и веома борбена утакмица. Вождовац је у првом полувремену имао неколико шанси, али наша задња линија на челу са голманом Марковићем је врхунски одрадила посао. У наставку меча ми смо више држали лопту у поседу, али нисмо били конкретни у завршници. Ето, мени се посрећило да у финишу меча постигнем тај изједначујући погодак и због тога сам пресрећан. Мислим да смо заслужили поделу бодовног плена на равне части.


Због еврогола били сте у центру пажње јавности, али нису изостала питања типа да прокоментаришете

„како је Земун „петардом“ испрашио Мачву на њеном терену, а до тада се мучио са реализацијиом и победом“ – „како је Радник, донедавни кандидат за плеј – оф, и неугодан ривал у гостима, посебно на свом терену, олако ремизирао са комшијама из Врања“ – или „како је „непријатељски“ расположени Спартак, Бачкој препустио бодове? “. Како сте на иста одговарали?


-Да било је и таквих питања, али су била упућена на погрешну адресу. Нисам желео да их коментаришем, уосталом то није мој посао, и не обазирем се на резултате и игру наших директних ривала, искључиво сам фокусиран на моју и игру својих саиграча. Гледамо искључиво себе, да одиграмо сваку утакмицу са максималним ангажовањем и да успешно завршимо посао који је пред нама.


У среду на Бањицу стиже један од директних конкурената у борби за опстанак, екипа Динама из Врања.

Шта можемо да очекујемо?


-Не оптерећујемо се именом и квалитетом противника, већ искључиво гледамо себе. Испред нас су још четири утакмице, четири финала. Нови изазов, испред нас је, само Динамо из Врања и све наше мисли су усмерене у том смеру. Идемо из меча у меч. Наравно, на првом „финалу“ само победа долази у обзир. Црта се увек подвлачи на крају и тако треба гледати на ствари и не треба дозволити еуфорију, кажем, интересује нас само прва наредна утакмица. Ми смо професионалци, професионално одрађујемо сваки тренинг и верујем да ћемо остварити оно што и желимо – опстанак у лиги. Нека се припреми Динамо! – закључио је Баиновић!


© ФК РАД Београд 2019