11. Меморијални турнир „Деда Млађа Митровић“

Од 19. – 23. јуна 2019. године

ФК Рад, већ једанаесту годину организује Меморијални турнир “Деда Млађа Митровић 2019“, у знак сећања на оснивача Радове Омладинске школе.


Овим турниром чувају се са поштовањем успомене на тренера који је на прави начин усмерио плејаду Радових асова, који су пронели славу српског и европског фудбала и уједно поставио темеље Омладинске школе “небеско – плавих“.


Учешће на турниру ће узети екипе из Београда, Србије и Републике Српске.


-Велика је част и задовољство што имам прилику да најавим једанаести по реду Меморијални турнир „ Деда Млађа Митровић”.


Овим турниром желимо да сачувамо сећање на лик и дело великог тренера и утемељивача наше Омладинске школе. Уједно желимо да поручимо младима да се баве фудбалом, јер то није случајно “ најважнија споредна ствар на свету “.


Људски живот је кратак, али дела су вечна, па је зато и важно одржати овакву традицију. Уз то, наш циљ и мисија је промоција и афирмација фудбалске игре, правилно развијање деце, фер – плеј понашање и форсирање спортског духа.


Фудбал је више од игре и кроз ту игру утичемо на свестран и комплетан развој личности. Желимо да кроз осмех и позитивну енергију код деце изазовемо позитивну реакцију и усмеримо их правим вредностима које су се у свременом свету можда негде загубиле.


Ово је постао еминентан турнир и сваке године имамо велики број захтева за учешће на истом.

Припремељени су пригодни поклони као и адекватне награде за три првопласиране екипе, најбољег играча, стрелца и голмана.


За сво време трајања турнира, исти ће посећивати велика Радова фудбалска имена, како актуелна тако и бивша. Очекујемо да на овом турниру оборимо рекорд по броју учесника – поручио је координатор Омладинске школе Рада и један од организатора турнира, Никола Маркић.
Рад Вас зове да играмо заједно!


Спортски дух. Jедан циљ. Играти до краја.

Јер, на крају сви су победници и добијају похвале – и није битно одакле си, важно је да си учествовао, а не победио…


А зрно среће не настаје ту. Срећа се броји осмесима, чак и када нисмо најбољи или можда нисмо освојили медаљу. Она се мери чињеницом да је важно учествовати, а не победити.


Можда нашој деци фали мало више спортског духа, јер их од малих ногу оптерећујемо разликама и резултатима. Можда због тога клинци и не знају да се играју заједно, већ само једни против других.


Децо, дођите да играмо заједно! Бањица вас зове!


© ФК РАД Београд 2019