ХРАБРИ “ГРАЂЕВИНАРИ” ДО ВЕЛИКОГ БОДА!

РАД ПОЖРТВОВАНОМ ИГРОМ ОСВОЈИО БОД ПРОТИВ МЛАДОСТИ У ЛУЧАНИМА (0:0)

Младост (Лучани) – Рад 0:0

 

Стадион: Младост. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Жути картони: Синђић, Тумбасевић,Андрић (Младост), Тричковић, Перендија, Д.Марковић, Буснић, М.Марковић (Рад).

 

МЛАДОСТ: Росић, Синђић, Пејовић, Пешић, Одита, Радивојевић, Андрић, Тумбасевић, П.Јовановић (од 6.минута Јевремовић), Л.Јовановић (од 65.минута Димић), Павловић.

 

РАД: Душан Марковић, Милош Марковић, Игњатијевић, Шипчић, Перендија, Тричковић (од 86.минута Ризнић), Петровић, Буснић (од 80.минута Љубинковић), Баиновић, Живковић, Младеновић.

 

Фудбалска завеса за 2018.годину спуштена је у Лучанима. Иако је окружење стадиона Младост више подсећало на Гармиш-Партенкирхен прекривен снежним покривачем, домаћин се потрудио да максимално очисти терен и играчима понуди најбоље могуће услове у овом моменту.

 

Изабраници Нешка Миловановића су кренули са иницијативом држећи лопту више у свом поседу. У првих 15 минута, Младост је три пута опсано припретила, али је голман Душан Марковић маестралним одбранама наговестио да ће израсти у играча меча.

 

Никола Тричковић је имао нешто офанзивнију улогу и јуниорски репрезентативац Србије је први припретио домаћину.

 

У 38.минуту, Филип Баиновић је створио простор за ударац гађајући доњи део гола домаћина, али је резултат остао непромењен.

 

Изабраници Драгана Стевановића су играли борбено и ангажовано током читавог меча. У 72.минуту Богдан Младеновић је покушао да соло продор заврши егзекуцијом, али су дефанзивци Лучанаца осујетили данашњег капитена Рада.

 

У наредних неколико минута, домаћин је у таласима нападао створивши безмало двоцифрен број прилика које је маестрални голман Београђана, Душан Марковић бравурозним интервенцијама неутралисао и сачувао резултат са почетка меча.

 

Клуб са Бањице је и поред кадровских проблема, максималним ангажовањем и великом борбеношћу остварио позитиван резултат, који је тим из Црнотравске улице подигао на суперлигашкој лествици пред зимску паузу.

ФОТО ГАЛЕРИЈА 


© ФК РАД Београд 2019