ФИНАЛИЗАЦИЈА ФОРМЕ ЗА ПРВЕНСТВЕНУ ПРЕМИЈЕРУ

ШЕФ ДРАГАН СТЕВАНОВИЋ О РАДУ У АНТАЛИЈИ

Фудбалери Рада су доживели два пораза и једном ремизирали у тест утакмицама у оквиру припрема у Анталији. Бољи од „грађевинара“ су били руски друголигаш Тамбов 3:1, који је један од најозбиљнијх претендената за најелитнију руску фудбалску дивизију и дански прволигаш Есбјерг 3:1, екипа која јури излазак на европску сцену, док је реми1:1 изборен против румунске екипе Универзитатее Клуж, која се бори са улазак у Прву румунску лигу.

Шеф стручног штаба Рада, Драган Стевановић  анализира утакмице са Русима, Данцима  и Румунима и најављује нове изазове.

– Прва утакмица у Анталији против Тамбова је за овај период припрема била јака провера за моју екипу , с  обзиром да сам шансу пружио свим играчима, а ради се о одличном противнику.  У првом полувремену смо доста добро одиграли, чак смо требали да дамо бар два гола, али је затајила реализација. У наставку меча Руси су искористили неискуство наших младих играча и дошли до победе. Наивно смо примили голове, али шта је ту је. Грешке исправљамо на тренинзима и биће то све како треба  – каже Стевановић и даје осврт на меч са Данцима:

– Есбјерг је изузетно квалитетна екипа и меч против нас им је била генералка јер им наредне недеље старује првенство .У меч су ушли спремнији и свежији од нас, с обзиром да су они одрадили цео посао и ставили завршну  глазуру, а нама преостаје још 15 дана да финализујемо радове. У овој фази припрема ноге су тешеке мојим фудбалерима, а  против Данаца смо  играли после напорних тренинга, јер свакодневно радимо по два тренажна циклуса на дневном нивоу. Против квалитетних  Данца ,који се боре за излазак у Европу, свака грешка се скупо плаћа.Одиграли смо коректно неких 70-так минута, али смо голове примили  као последицу тактичких грешака. Опет бих реакао и помало наивно. После гола Волкова били смо близу егала, али спортски је признати заслужену победу данске екипе. Задовољан сам како су истрчали моји момци против Данаца, једино ме брине што смо голове примили на сличан начин као од Руса.Али, оптимиста сам и очекујем да буде  то како треба кад почне првенство. Само да напоменем да ми на припремама није у првом плану резултат. Фокусирам се на то да спремим екипу за првенство.  У сваком погледу, физичком, тактичком, психолошком и да им унесем тај победнички менталитет- категоричан је шфе струке бањичког суперлигаша.

У трећему покушају изборен је реми против румунског друголигаша, а Стевановић је задовољан игром момака из Радове Омладинске школе :

– Задовољан сам игром младих играча  и посебно ме радује што је  комплетна постава у првом полувремену  била из Радове Омладинске школе.Момци су надиграли искуснију румунску екипу и оправдали моје поверење. У последњик 20-так минута постепено сам убацивао искусне играче, били смо ближи победи, али   не гледам на резултат, јер ми је превсходни циљ да имам 20 момака спремних за окршаје у домаћем првенству.

Већ у среду, 6. фебруара фудбалере Рада чека нови изазов против  против Цеља (10 часова ТВ Арена) и у суботу против Торпеда и то је прилика да стручни штаб  полако искристалише тим за наставак првенства.

– Групи играча која је најближа првој  постави поверење ћу указати у среду против Цеља и суботу против Торпеда.

С обзиром да до краја припрема у Анталији  имамо још две контролне провере наш рад ће бити искључиво базиран у анализи мечева и исправљању грешака како бисмо спремни били за утакмицу против Земуна.

На новинарско питање назире ли се прва постава шеф струке „грађевинара“  је истакао да има још неких недоумица.

– Имам још неких дилема, али за стартних 11 против Земуна конкурише 14 – 15 играча. Видећу после,Цеља и Торпеда ко покаже највише и ко буде најспремнији тај ће истрчати на терен на Бањици против Земуна – закључио је Стевановић у фоајеу хотела „Миракл“, у Анталији.


© ФК РАД Београд 2019