УЖЕЛЕО СЕ УТАКМИЦА!

После операције препона Александар Лутовац  планира ускоро  повратак на терен

Фудбалер Рада Александар Лутовац опоравио се од операције препона, вредно ради  и убрзо очекује повратак на терен. У разговору за клупски сајт млади нападач грађевинара  говори о периоду рехабилитције и  уједно открива шта му тренутно недостаје.

– Оперисан сам 23 јануара и прве дане после операције сам мировао и у болници, а потом кући. Трудио сам се да се тих дана што мање замарам. Онда сам кренуо са терапијама и лаганим вежбама , да би наком месец и 10 – так дана кренуо са трчањем, а  убрзо након тога и са тренинзима са екипом.  Сво време сам имао подршку породице, пријатеља и  људи из клуба. Повреда је прошлост и окрећем се лепшим стварима – каже Лутовац и додаје да се током тог периода није питао зашто се баш њему десила таква повреда и што је морао на операцију.

– Нисам размишљао о томе зашто се мени десило у тренутку када сам био у доброј форми. Реално посматрам ствари у животу, а притом сам свестан да се у фудбалу сваком може десити да буде повређен.Свесно сам отишао на операцију крајем јануара како бих  био најспремнији када је и најпотребније, за бараж у Суперлиги и за Европско првенство младих репрезентација у Италији. Феноменално се осећам после повратка у тренажни процес, пун сам ентузијазма и жеље. Надам се да ћу наставити са добром формом и головима- искрен је Лутовац.

Млади нападач грађевинара је, како и сам каже, максимално спреман за обавезе које му предстоје и с нестрпљењем очекује  повратак на „зелени тепих“.

– Много ми недостају утакмице. Једва чека да поново будем на терену и играм утакмице. У пуној сам форми и очекујем први наступ после операције  у Нишу против Радничког, или евентуалнио седмицу дана касније, када нам у госте стиже Вождовац.

Лутовац се кратко осврнуо и на учинак грађевинара у пролећњем делу првенства.

– Нема ту много шта да се коментарише.Данак су узеле повреде , а што не рећи и недостатак спортске среће. У неким мечевима смо заслужили и више од бода, али…  У баражу ће то све бити другачије. Комплетираће се екипа и резултати неће изпостати.

Итекако се осетило одсуство Лутовца у првих шест кола пролећног дела првенства, а млади нападач небеско – плавих је скроман и спуста лопту на земљу.

– Фудбал је колектитивна игра и не бих издвајао појединца , јер Рад има много квалитетних фудбалера. Много је важно да будемо сконцентрисани као колектив и да освајамо бодове. Опстанак у лиги је наша реалност јер то по свим параметрима заслужујемо – закључио је Сале од кога се очекује да пробуди успавани напад грађевинара и својом игром допринесе опстанку Рада у елити , а  да се  са Младом репрезентацијом Србије попне на кров Европе.


© ФК РАД Београд 2019