УВОДНИ РАДНИ ДАН „ГРАЂЕВИНАРА“

ЈАК ИНТЕЗИТЕТ РАДА ОД САМОГ ДОЛАСКА У АНТАЛИЈУ

Фудбалери Рада у понедељак преподне одрадили су први тренинг по доласку у Анталију и тако започели ову фазу припрема.

Дан у Анталији је освануо сунчан и топао. Темература у 11 сати по локалном времену (девет сати по нашем времену) досегла је 18 – ти подеок. Поглед из хотела у коме је смештена експедиција грађевинара право пуца на морску обалу. Мешају се мириси соли и зеленила која окружује хотел и омамљују, али грађевинари су овде стигли са сасвим другим намерама, да ударнички раде како би из борили опстанак у лиги. Драган Стевановић  командује покрет. Правац СЦ „Миракл“. До одредишта које је удаљено пет километара од хотела стиже се аутобусом за 10 – так минута лагане вожње.

На првом тренингу у Анталији фудбалери су провели више од сат и по времена. Шеф струке Драган Стевановић  им је објаснио шта је циљ првог тренинга и у питању није био  “сув” рад без лопте, напротив… Иако је кондиција у првом плану, лопта је у великој мери  била присутна…

Почело се  лаганим трчањем око терена које је повео кондициони тренер Срђан Јововић , четворица голмана су под командом Бојана Јоргачевића имала свој ритам, а затим се прешло на вежбе загревања. Уводни рад је подразумевао разгибавање и загревање кроз такозване вежбе мобилности.  Након тога се прешло на посед лопте и интегрално трчање ,с тим што су фудбалери подељени у две групе. Савлађивањем деоница руководио је Срђан Јововић, док је његов имењак Стојчевски контролисао рад групе која је радила с лоптом. Потом су се групе смењивале. Занимљиво је да су се спортски директор Александар Миљанић и помоћни тренер Иван Ђуровић  ухватили у коштац са фудбалерима који су радили на “физици” , при чему је Миљанић издржао цео тренинг  интегралног трчања, док је популарни Ђура убрзо одустао  не желећи упалу мишића. После тога фокус је био у игри на шест голова што је изискивало пуно трчања, технике  прецизности.  Цео стручни штаб је контролисао игру, а шеф струке је с времена на време прекидао  акцију, указујући  на грешке. Радило се на исправци истих , док је сваки леп и успешан потез знао да похвали. Сама завршница тренинга финализована  је  истрчавањем деоница и  разгибавањем.

Браво момци! – био је коментар Драгана Стевановића који је заказао ново дружења за 17 часова.

ВЕСЕЛИНОВИЋЕВ БОЛ У ТЕТИВАМА

Борко Веселиновић је пун елана и видљиве жеље да се врати  на стазу фудбалских успеха дошао са Радовцима у анталијску регију Лара. Одлично и без протешкоћа је одрадио уводне вежбе, али је онда осетио јак бол у тетивама, па је остатак дана провео на опоравку код физиотерапеута Андреја Пешића. Очигледно да је промена утицала на бол код бањичког виртуоза, али  терапеутски тандем Пешић-Ранковић очекује да је ово само пролазна фаза на почетку припрема која се дешава фудбалерима при промени тренажне подлоге.

ИНТЕРНЕТ У СУПРОТНОСТИ СА ХОТЕЛСКИМ РЕНОМЕОМ

Велики број екипа, као и туриста из читавог света, утицали су на преоптерећеност интернет комуникација која је у дану доласка Радових фудбалдера готово заустављена. Реакцијом љубазног особља хотела „Миракл“ интернет је поново профункционисао иако му је брзина протока још увек дијаметрално супротна од свих осталих хотелских садржаја угоститељског симбола анталијске регије Лара.

ФОТО ГАЛЕРИЈА


© ФК РАД Београд 2019