ТАНОВИЋЕВ ПРВЕНАЦ У ДРЕСУ РАДА

ИЗДАНАК ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ „ГРАЂЕВИНАРА“ СТРЕЛАЦ ПРОТИВ ТАМБОВА

Крајем прошле године изашла је званична ФИФА листа по рејтингу омладинских школа. Клуб са Бањице је и даље високо позициониран на 18.позицији и свакодневно афирмише своје најбоље „ђаке“ из јуниорског погона.

Тамбов је екипа која чека промоцију у најелитнији ранг руског фудбала, а на том мечу је заблистао некадашњи полазник Омладинске школе „Деда Млађа Митровић“, дефанзивац Милош Тановић, који се у мечу са Русима прославио и као голгетер.

Рапорт  после прве провере у Турској, а друге укупно на зимским припремама, Милош Тановић започео је кратким освртом на пораз  против екипе Тамбов (1:3). На меч против Руса гледа са помешаним осећањима. Тужан због пораза и срећан због  првенца у сениорском дресу Рада.

– Ово је била утакмица с два потпуно различита полувремена. У меч смо ушли чврсто и одлично се држали у свим линијама тима, било је доста борбености , трчања ,имали смо игру, чак и неколико прилика за постизање голова. Једино су недостајали голови па да утисак буде комплетан. Морам признати да су Руси изгледали доста добро и показали завидан ниво квалитета фудбала. Друго полувреме смо одиграли лошије, а голови Руса су стигли након наших грешака. Одиграли смо овај меч солидно, мада то резултат не сугерише. У сваком случају жао ми је због пораза , али наравно и они су саставни део игре. Једино што ми остаје за утеху је гол првенац који сам постигао у дресу Рада као првотимац. Наравно све ће бити другачије, ова екипа што је на припремама у Анталији са Лутовцем и Михајловићем биће хит првенства – категоричан је Тановић.

Фудбалери Рада у суботу имају другу пријатељску утакмицу у Анталији , а дефанзивац грађевинара не крије оптимизам.

– Чекају нас  добри ривали и настојаћемо у свакој утакмици да идемо на победу како би почели са стварањем победничког менталитета, јер по мени позитиван резултат у пријатељским мечевима доноси  позитивну атмосферу. У среду играмо против Цеља(10 часова)  и тај меч ће се преносити директно на ТВ Арени, па ће српска спортска јавност моћи д авиди висок потенцијал ове екипе Рада.

Тановић је задовољан како протичу  припреме у Анталији током којих имају разноврсне тренинге.

– Све иде по плану и како треба. Оно што је стручни штаб планирао, то и остварујемо. Пажња  је посвећена усавршавању тактичких  детаља како бисмо дошли до жељеног нивоа и да побољшамо све што можемо у нашој игри. Покушаћемо да све замисли тренера спроведемо на терену и да добрим проверама и добрим резултатима, дођемо до жељене форме за наставак сезоне. А имамо идеалне услове за рад-истиче Тановић.

Десни бек небеско – плавих открио је  и жеље на личном плану.

– Задовољан сам радом и тренинзима, надам се да ћу из меча у меч деловати све бољи. Први циљ да се што боље физичким припремим и ако то урадим како треба, неће бити проблема. Жеља ми је да се добрим играма наметнем стручном штабу и  постанем стандардни бек-рекао је дефанзивац клуба са Бањице, који слови за најспремнијег играча тренутно, Милош Тановић.

Грађевинари о слободном времену и не размишљају много.

– Најчешће га проводимо у соби, одмарамо и дружимо се, а мало играмо и видео игрице. Истина највише времена проводимо у кревету, јер нам је он омиљена справа после напорних тренинга  – завршио је  Тановић.

После постигнутог гола против Тамбова , Милош Тановић је од саиграча добио нови надимак – Књаз!

Стручни штаб „грађевинара“ од данас појачава садржај тренажних процеса како би екипа што спремније дочекала првенствену премијеру против Земуна на Бањици.


© ФК РАД Београд 2019