СТРУЧНИ ШТАБ ОДИГРАО РЕВИЈАЛНИ МЕЧ

ШЕФ СТЕВАНОВИЋ ИСПИСАО ТРИЈУМФ

Зелени : Драган Стевановић ( шеф стручног штаба), Срђан Стојчевски (помоћни тренер), Срђан Јоковић ( кондициони тренер), Андреј Пешић ( физиотерапеут).

Бели:  Бојан Јоргачевић (тренер голмана), Иван Ђуровић, Александар Миљанић (спортски директор) ,  Дејан Дељак (економ).

Стрелаци: 1:0 Дељак (аутогол), 2:0 Пешић, 3:0 Јововић, 3:1 Јоргачевић из пенала, 3:2 Ђуровић, 3:3 Ђуровић, 4:3 Стевановић из пенала, 4:4 Ђуровић, 5:4 Стевановић, 6:4 Стевановић. 

У тренинг центру Миракл у Анталији,  где се фудбалери Рада спремају за пролећни део првенства влада ведра и позитивна атмосфера. Изабраници Драгана Стевановића вредно раде и тренирају, али издвоји се мало времена и за опуштање.

После јутарњег тренинга, када су фудбалери Рада отишли на заслужени одмор чланови Стручног штаба суперигаша са Бањице одиграли су ревијалну утакмицу.

Иако су „зли језици“ предвиђали резултатски потоп екипе у белим мајицама, тим предвођен Бојаном Јоргачевићем пружио је снажан отпор чети  Драгана Стевановића. Резултат почетног адреналинског удара било је вођство 2:0 за  зелене,  међутим када се пулс попео на 200  бели су се пробудили. Само два минута су била довољна да економ (Дејан – аутогол) и физитарапеут (Андреј) два пута баце у очај некадашњег репрезентативног чувара мреже Србије Бојана Јоргачевића

У шестом минуту  нови шок за беле. Јововић се лепо ослободио Миљанића, потом Дељака и снажним ударцем матирао Јоргачевића .Одмах је уследила шок терапија у екипи белих. Јоргачевић је прешао  у шпиц, Ђуровић је стао на гол, док је економ Дејан склоњен на „безбедно“ место. То се показало као добитна комбинација. Јоргачевић је  осмом минуту смањио на 3:1 из пенала. Могли су „зелени“ у истом минуту  и до четвртог поготка, међутим  креатор игре свог тима Стојчевски , био  је непрецизан из пенала. Минут пре ове акције занимљива сцена на терену. Дуел између Јововића и Ђуровића завршен је тако да су обојица дужи временски период провели лежећи на земљи, уз „оптужбе“ ко је крив за пад. Рапсодија и плес на трави у интерпретацији „зелених“ прешла је на страну „белих“.

У 12. минуту „бели“ се враћају у игру, на лепу асистенцију Јоргачевића, Ђуровић ефектно постиже свој првенац, други за своју екипу.На самом смирају првог полувремена уследила је чаролија из Ђурине кухиње. Ђуровић је испред свог гола одузео лопту противнику потом је у контри у стилу Стенмарка савлађивао  препреке и на крају снајперски прецизно „поцепао“ противничку мрежу за егал 3:3.

У наставку меча у 20.  минуту могло је доћи до потпуног преокрета, али је Ђуровић био непрецизан из пенала. Пет минута касније Стевановић је, за разлику од Ђуровића, био прецизан из казненог ударца и донео свом тиму предност 4:3. Минут касније још једна мајсторија Ђуровића и још једно поравнање резултата 4:4  Истицао је последњи минут утакмице, Стевановић је као из младих фудбалских дана прецизним и снажним ударцем погодио циљ за коначних 5:4. Сам завршетак меча протекао је у знаку  убеђивања о коначном резултату. Наиме, Јоргачевић и Ђуровић сматрали  су да је утакмица завршена нерешеним резулататом, а Стевановић је био категоричан да је његов тим победио са 5:4 , што и одговара истини, али је као прави спортсмен прихватио предлог противничке екипе да  у наставку ко да гол је победник. Склопљен је договор, а Стевановић је убрзо ставио тачку на овај меч и заједно са саиграчима славио победу.

Било је то једно лепо  и угодно дружење, које одсликава атмосферу у табору бањичког суперлигаша. Дружење је настављено у хотелском рестораану уз кафицу и сок  са пуно духовитих коментара.

ФОТО ГАЛЕРИЈА


© ФК РАД Београд 2019