СНОВИ СЕ ОСТВАРУЈУ!

НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ СРПСКИ ГОЛМАН ДУШАН МАРКОВИЋ

Поново се на Бањици дешавају чуда! Поново се наставља  ниска сјајних чувара мреже и  поново се на нашем терену виде голманске мајсторије.Душан Марковић је један од  голмана који је обележио први део сезоне у фудбалском првенству Србије и који само наставља да продужава серијал сјајних чувара мреже на Бањици. Пред њим је лепа будућност, дечко много обећава, има огроман потенцијал, велико срце и важно је да сачува хладну главу. Дуле је постао права инспирација за све који тренирају фудбал и сањају велике снове.

Да ли си веровао да ће се снови постепено претворити у јаву?

– Док сам почињао да се бавим фудбалом сањао сам овакве ствари. Искрено,  сви смо ми као клинци прижељкивали да једног дана будемо фудбалери  неког познатог и великог клуба .То су тада били наивни дечачки снови, а сад за мене постају  стварност.  Све ово што се  око мене дешава за  мене је сан у који сам веровао и који се постепено остварује тако да сам добио потврду да треба веровати у снове. Осим тога да бисте дошли до неког конкретног резултата морате да верујете у себе. Ја сам дете Рада,  веровао сам, и пресрећан сам  што ми се остварио сан да будем голман грађевинара. Част ми је што носим дрес великог клуба. Дрес који су носиле  голманске  и људске величине. Надам се да ћу и ја наставити утабаним путем – започиње своју причу један од најперспективнијих младих српских голмана.

Да ли си очекивао да ћеш релативно брзо постати  голман о којем  се прича са епитетом,  не само у српској већ и европској јавности?

– Искрено, нисам очекивао да ће се то десити тако брзо. Коцкице су се сложиле и због тога сам пресрећан.

Који је рецепт за твој успех?

– Рад и само рад, вера у себе, подршка породице,  пријатеља и људи из клуба. Није био баш лак мој пут до овог сада, али такав пут  и треба да буде. Не може се стићи до успеха без муке, за све у животу се треба борити и напорно радити. У свему томе је најважније да знате своју вредност, да имате јасан циљ и да издржите све. Мени су породица, пријатељи и људи из клуба много помогли да истрајем и да сваког дана радим све боље и зато је ово и њихов велики успех.

На твом голманском усавршавању  је радило пет тренера.Код кога си од њих највише напредовао?

– Захвалан сам свим тренерима који су учествовали у мом голманском и људском развоју, али ипак издвајам Бојана Јоргачевића. На њега гледам као голманског идола.  Он је мој голмански отац.

Ко ти је узор од данашњих голмана?

– Давид Де Хеа и  Јан Облак. Углавном сам одувек волео да гледам голмане који су слични мени по стилу  чувања мреже. Некако су ми ова двојица најближа и у њиховим одбранама видим сопствене.

У јесењем делу првенства Рад није резултатски блистао, резултати су изостали, али су грађевинари  добили голмана. Које су ти утакмице посебно остале у сећању?

– Једна од најзначајних је она у Ивањици где сам стао на гол у другом полувремену. Драго ми је што  смо у том мечу сачували суперлигашки  статус и што сам одбранама допринео томе. Радо се сећам и последње јесење утакмице у Лучанима, и наравно да не заборавим да сам пре годину и по дана дебитовао у Крушевцу. Уз то као круна свега је стигао позив у Младу репрезентацију и мој деби у дресу националног тима.

Кад си већ споменуо Лучане ,тамо се као у нека прошла времена чула песма Јунајтед Форса и покличи- Маркоооовић Дууушан.Кава су те тада прожимала осећања?

– Нисам могао да сањам да ћу то доживети. Ни данас не могу да верујем да су ми навијачи скандирали име. Заиста, неописиво. Чаробно .Толико сам био срећан да сам по завршетку меча стао и уживао у амбијенту који су навијачи направили.Невероватно је колику енергију нам дају наши верни навијачи.

За тебе је заинтересовано неколико иностраних клубова. Колико те понуде утичу на твоју психолошку стабилност?

– Тиме се неоптерећујем. Моје је да радим. Људи у клубу имају поверење у мене, дали су ми праву шансу и моја је жеља да им се одужим на најбољи могући начин, а кад стигне добра понуда они ће реаговати.

Амбиције у будућности?

– Сав мој рад и труд се своди да наставим са добрим одбранама  и да довршим започете снове – закључио је талентовани чувар мреже бањичког суперлигаша.


© ФК РАД Београд 2019