РУСКИ ТАМБОВ ТЕСТИРА СТЕВАНОВИЋЕВЕ ИЗАБРАНИКЕ

ЛИДЕР ДРУГОГ РАНГА ТАКМИЧЕЊА ПРВИ ПРОТИВНИК РАДА У АНТАЛИЈИ

Дошло је време и за прву проверу Рада на припремама у Анталији.

Изабраници Драгана Стевановића ће сутра (среда) од 17.30 часова по локалном времену (15.30 по нашем времену) одмерити снаге с руским друголигашем,тренутно водећом екипом у руском првенству, тим  Тамбов. Као што је то пракса у овој фази рада, играчи ће добити прилику највише по 45 минута.

Шеф стручног штаба Драган Стевановић са позитивним мислима очекује први контролни меч у Анталији.

-Премијерни меч у Турској и лепа прилика да покажемо шта смо до сада урадили и да ли смо направили корак напред у односу на утакмицу у Горњем Милановцу. Одрадили смо четири тренинга и верујем да ће играчи  показати оно што најбоље могу. Наравно идемо на победу да од овог меча стварамо победнички менталитет, јер по мени позитиван резултат у пријатељским утакмицама доноси позитивну атмосферу – јасан је Стевановић.-Премијерни меч у Турској и лепа прилика да покажемо шта смо до сада урадили и да ли смо направили корак напред у односу на утакмицу у Горњем Милановцу. Одрадили смо четири тренинга и верујем да ће играчи  показати оно што најбоље могу. Наравно идемо на победу да од овог меча стварамо победнички менталитет, јер по мени позитиван резултат у пријатељским утакмицама доноси позитивну атмосферу – јасан је Стевановић.

Шеф стручног штаба ће против руског друголигаша поверење указати свим расположивим снагама.

– Као што је то пракса у овој фази рада, играчи ће добити прилику највише по 45 минута.На овом мечу због повреда не могу да рачунам на неколико играча, пре свега на Младеновића, Веселиновића, Буснића, Живковића, од синоћ се на повреду жали и  новајлија Трифуновић . На сву срећу ради се о лакшим повредама па постоји могућност да неко од њих и заигра. Коначну одлуку ћу донети непосредно пред почетак меча.

Стевановић је пун хвале на рачун новајлија.

– Одлично су се уклопили  у екипи и са њима немамо никаквих проблема.Добили смо у квалитету. То су искусни играчи , неки од њих су провели део каријере у Раду  и сви знају како грађевинари функционишу.

– Са овим играчима  и са Лутовцем и Михајловићем имамо квалитет за опстанак у лиги. Оно што је добро, условно старији играчи добро тренирају и дају пример млађима који беспрекорно извршавају задатке што се и подразумева – закључио је Стевановић.

Јутро у Анталији је освануло тмурно, али се током дана разведрило тако да су „грађевинари“ имали одличне услове за рад. И данашњи дан је протекао у две смене. Тренинг у преподневном термину  је у потпуности био посвећен припреми за први контролни меч против руске екипе са акцентом на техничко – тактичким елементима, док је онај поподневни био посвећен раду у теретани. Пре прве контролне провере стручни штаб „грађевинара“  је предвидео лакши јутарњи тренинг на теренима у склопу хотела „Миракл“ где су  и смештени.

ЖИВКОВИЋ ЈАЧА КОНКУРЕНЦИЈУ НА ГОЛУ

Младен Живковић са близу 100 мечева у најелитнијем српском такмичењу, представља ће веома озбиљну конкуренцију најперспективнијем младом домаћем голману – Душану Марковићу.

Живковић у редове Рада стиже из норвешког Мјондалена и ове године пуни 30 година.

– Велика ми је част што сам приступио екипи Рада, клубу са традицијом. Конкуренција на гол црти је изузетна, али она ствара здраву атмосферу да сви још марљивије радимо и наметнемо се тренеру. У сваком случају, сви који воле Рад, не треба да брину за позицију голмана.Сви смо спремни да  се играма на терену одужимо навијачима  за подршку коју нам пружају и позиционирамо Рад на више табеларно место од актуелног – рекао је Младен Живковић, који је поред умећа у голманским рукавицама, свршени дипломац Економског факултета.


© ФК РАД Београд 2019