РЕАЛАН ИСХОД НЕРЕШЕНО!

Тренер Милан Митровић, резимира утиске против Динама (1:1)

Други узастопни реми на Бањици! После  Земуна ( 2:2) и Врањанци су однели кући слађи део бодовног колача ( 1:1). Бодови полако одлазе са Бањице, а помоћни тренер Милан Митровић сматра да је то тренутна реалност тима из Црнотравске и да већ од наредног  викенда очекује преокрет и офанзиву „грађевинара“.

Можете ли да прокоментаришете утакмицу између Рада и Динама из Врања?

– Искрено, очекивали смо победу над Врањанцима, али кад се све сабере и одузме, узимајући и околности,  нерешен резултат  је најреалнији исход деведесетоминутне борбе. Шеф је све рекао што је требало на конференцији за штампу и нема сврхе да улазим у дубљу анализу. Нажалост, то је тренутно наша реалност – тајанствен је Митровић.

Динамо је објективно, уз нужно уважавање, од свих екипа које су гостовале на Бањици, најмање показао , а  нисте успели  да се  домогнете  целог плена. Шта највише замерате својим играчима?

– Нема шта да им  замерим на жељи и хтењу. Ради се о младиим фудбалерима. Можда су сагорели у жељи за победом… Можда је ово био велики залогај за њих? Не знам шта да вам кажем.

Како коментаришете  чињеницу да је  још један примљени погодак из  категорије јефтиних?

– Примљени погодак је сплет несрећних околности. Тако се наместило. Играч се оклизнуо . Шта да радимо…

Бодови полако одлазе са Бањице, што је још горе отишли су екипама са зачеља табела. Схватамо да је проблем повреда седморице искусних првотимаца, али шта се дешава са конкуренцијом, са фудбалерима који  требају да им буду достојна замена. Када  можемо да очекујемо победу грађевинара?

– Не апострофирамо на изостанку  повређених играча, нити у томе тражимо алиби. С обзиром на све околности, фудбалери који истрче на терен су у том тренутку најбољи.  Вероватно да је  Динамо био крупан залогај за неке играче. Реално нам  рековалесценти  недостају , а њихов повратак на терен, бар већине ,очекујемо већ  против Мачве. Њихов повратак донеће квалитет и заоштрити конкуренцију. Надам се да ћемо ускоро бити комплетни и да ћемо показати друго лице – право!  Само треба мало стрпљења – сматра Митровић.

У понедељак сте одрадили и тренинг опоравка. Да ли је било критике на рачун игре појединаца?

– Идемо даље! Настављамо да радимо. Нема шта да приговарамо  играчима. Надам се да ће бити све боље и да ће убрзо стићи бољи дани – закључио је Митровић.

БИВШИ ИГРАЧИ УВЕК УЗ РАД!

И овог викенда на Бањици су се могли видети играчи који су поникли или оставили јасан фудбалски траг у дресу „Грађевинара“.

Подршку изабраницима Звездана Милошевића су у недељу својим присуством дали Андрија Калуђеровић (Интер Запрешић), као и браћа Радуновић – Павле, који је до недавно наступао за руску Балтику и његов брат близанац, Борис, голман наше Младе репрезентације и члан италијанског Кремонезеа.


© ФК РАД Београд 2019