РАД НАЈБОЉИ У КИНИ!

СЕЛЕКЦИЈЕ„ГРАЂЕВИНАРА“ 2002. и 2004.ГОДИШТЕ  ПРВИ У НАЈМНОГОЉУДНИЈОЈ ЗЕМЉИ

Омладинска школа Рада је званично позиционирана на 18.место по ФИФА  рејтингу за актуелни период. Уследио је позив за турнир у Кину за две јуниорске селекције „Грађевинара“ – 2002. и 2004.годишта.

Тренери Стефан Томашевић и Никола Маркић су проглашени  за најбоље тренере турнира, Нешић и Раконић за најбоље голмане, а Младеновић и Кузмановић за играче турнира.

Селекција 2004.годишта савладала је у финалу „Beijing Langyue“ резултатом 3:0 (Петровић, Вујовић и Кузмановић).

Прво место су освојили играчи: Ћоровић, Црнобрња, Ђурђевић, Комазец, Кузмановић, Крстић, Лазић, Петровић, Радовановић, Раконић, Репац, Рупар, Вујовић и Вуловић.

Селекција 2002.годишта  је тријумфовала против „ Wuhan”  резултатом 5:0 (Младеновић 2, Мирковић, Јовановић, Добријевић).

Тријумф су исписали играчи: Ћоровић, Дељанин, Добријевић, Гукић, Јовановић, Максимовић, Милишић, Миловановић, Мирковић, Младеновић, Нешић, Токалић, Тошић, Васиљевић, Живковић и Ћурковић.

– Носимо иѕуѕетно позитивне утиске из пријатељске Кине. Имали смо прилику да уживо видимо нову културу и стекнемо нове спортске пријатеље. Фудбалски клуб „Рад“ је био достојан амбасадор Србије и клуба са Бањице у сваком смислу, и ван терена и на самом игралишту. Као руководилац Омладинске школе, похваљујем комплетну експедицију Рада у најмногољуднијој земљи на свету, од тренера  до играча и ови успеси  на азијском континенту ће нам бити подстрек за даље фудбалско  усавршавање  и  још боље резултате – импресије су Жељка Мијовића, директора Омладинске школе Рада по повратку са турнира из Кине. 


© ФК РАД Београд 2019