НА ПРОЛЕЋЕ РАД ПОБЕДНИЧКЕ ФИЗИОНОМИЈЕ!

АЛЕКСАНДАР МИЉАНИЋ, СПОРТСКИ ДИРЕКТОР „ГРАЂЕВИНАРА“

Тих, ненаметљив, предузимљив, упоран, радан, креативан, доследан, експедитиван, оштроуман, уз све то  спортске колеге  за њега кажу да је велики човек  и добар фудбалски зналац. Александар Миљанић, спортски директор „грађевинара“  за сада се добро снашао у улози првог човека спортског сектора и у интервју за клупски сајт говори о трансферима, о прошлој сезони и очекивањима.

Како сте задовољни прелазним роком ?

– Зимски прелазни рок је тежак и специфичан. Мања је понуда играча, мање је опција, али сматрам да смо одлично одрадили досадашњи део прелазног рока. Циљ је био да доведемо играче на различитим позицијама који су квалитетни и могу равноправно да конкуришу у стартних 11. Дакле, оно што смо замислили и планирали то је спроведено у дело – открива Миљанић за клупски сајт.

Тим је фактички појачан у свим линијама?

– Тако је… Сви нови играчи су озбиљно појачали конкуренцију у тиму и не треба никог издвајати. Морају да схвате сви да су у клубу у ком се тражи победа. Голман Живковић ће заоштрити конкуренцију на голу, Волков и Башановић ће оснажити леву, а Стевић десну страну. Балабановић може успешно да игра на позицији задњег и предњег везног, Јовановић  је универзалац, одговара му позиција штопера и везног играча, док је Трифуновић задужен за голове.

Да ли ће бити још долазака на Бањицу?

– Врло је могуће. У преговорима смо са још једним фудбалером, преговори су у завршној фази, али треба да мало сачекамо па ћемо вас обавестити.

Каква је ситуација са одласцима?

– Радова деца су увек интересантна за инострану сцену. Понуда има, али одлазака нема по сваку цену. Искључиво се водимо интересима клуба. Спремни смо да појединцима изађемо у сусрет у случају повољне понуде.

Какв је план са дечацима који су прошли Омладинску школу „грађевинара“, а  одрадили су први део припрема са првим тимом?

– Рад води рачуна о својој деци. Сви они који су били на позајмицама биће враћени у клубове, а другима ћемо пронаћи ангажмане.

Можете ли укратко да дате ретроспективу јесењег дела шампионата у коме се Рад није резултатски прославио, иако сте Ви дошли на чело спортског сектора пет мечева пре краја?

– Наравно! И пре мог доласка на место спортског директора, помно сам пратио игру и резултате .Најкраће речено, у неким ситуацијама нисмо били миљеници среће  тако да смо остали кратки за солидан број бодова. Извукли смо одговарајуће поуке , крећемо напред и надам се брзом повратку у победнички ритам.

Шта очекујете од пролећног дела првенства?

– Екипа је заокружена и попуњена на свим позицијама,  уз то чврста и искусна. Имамо повољан распоред и верујем да ће се то одразити и на резултате у наставку сезоне – закључио је Миљанић.


© ФК РАД Београд 2019