ИГРА БОЉА ОД  РЕЗУЛТАТА

Тамбов – Рад 3:1 (0:0)

Игралиште број 3 СЦ „Миракл“. Судија: Артак Симоњан (Јерменија).

Стрелци: 1:0 Чуперка у 49, 2:0 Килин у 65, 2:1 Тановић у 80, 3:1 Сибан у 87.минуту.

Тамбов: Шелие, Овшенко, Чистков, Алекс, Дјумби, Хосонов, Љковлев, Аљшин, Дмабгилов, Бенито, Рочуљкин.

Играли су још: Вавилин, Черижков, Мишкино, Зуев, Кашћелан, Килин, Чуперка, Алпаев, Кленкин, Сибан.

Рад: Марковић, Стевић, Волков, Перендија, Шипчић, Балабановић, Баиновић, Тричковић, Парађина, Илић, Касалица.

Играли су још: Шуљагић, Башановић, Тановић, Јовановић, Ђорић, Буснић, Петровић, Младеновић, Живковић, В. Триуновић, Чумић.

Бањички суперлигаш је одиграо свој премијерни меч у Анталији против екипе Тамбов (1:3). Руски тим је лидер другог ранга такмичења и Тамбов је пред промоцијом у најелитније такмичење своје земље.

Киша је бесумучно падала читав дан у анталијској регији, па је и сам меч био под знаком питања. Утакмица је ипак одиграна са получасовним закашњењем, али уместо у Белеку, меч је одигран у Лари на теренима СЦ „Миракл“.

Грађевинари су уводни меч у Турској одиграли у новој гарнитури дресова са логом генералног спонзора – МТС.

Клизав и тежак терен је био одлучујући фактор за тренера Стевановића да не ризикује са рековалесцентима Борком Веселиновићем и Милошем Трифуновићем. Меч су пропустили и голмани Мијат  Трифуновић и новајлија Младен  Живковић.

У првом темпу, Рад је био бољи ривал. Ангажовано и тактички перфектно су одиграли изабраници Драгана Стевановића. За пун утисак је недостајала концентрација и завршни ударац Тричковића у 14. Минуту, као и две прилике у финишу полувремена. После продора Тричковића, Љковлев умало није постигао аутогол. У 45.минуту Касалица сјајно проналази Парађина који излази сам пред голмана руске екипе, али је његов ударац зауставио чувар мреже Тамбова – Шелиев.

У наставку , тренер Стевановић је указао шансу свим играчима спремним за меч.

После индивидуалних грешака у интервалу од 15 минута Тамбов је преко Чуперка и Килина стекао убедљиву предност.

Десет минута пре краја сусрета, одличан продор Башановића по левој страни, користи Милош Тановић на другој стативи смањивши предност руске екипе.

Када су сви присутни на основу игре очекивали изједначење, Сибан је соло акцију завршио поготком за коначана резултат меча.

Играчи Рада су се одлично кретали и тактички добро одрадили задатке, па уводни дани у Анталији дају наду да ће тим из Црнотравске бити далеко боље позициониран на табели после пролећних првенствених дуела.


© ФК РАД Београд 2019