ЗАСЛУЖЕН БОД У ШАПЦУ!

Капитен Рада , Бранислав Јовановић у одјави меча против Мачве (0:0)

Од  почетка пролећне полусезоне, једна од   зимских аквизиција Рада која је за сада оправдала очекивања јесте Бранислав Јовановић. За кратак период  је освојио срца свих у клубу, побрао симпатије и сасвим заслужено му је припала капитенска трака.  Нови капитен грађевинара игра – капитенски ! Бод освојен  у Шапцу, по мишљењу Јовановића је заслужен   и  сматра да су  „грађевинари“  у Шапцу дали свој  тренутни  максимум.

– У меч против Мачве смо ушли са новом тактиком, три бека, пет везних играча и два шпица, која у првих 20 – так минута није дала резултат, јер смо имали проблема у фази одбране.  Шапчани су правили вишак играча и стварали шансе, па смо у  наредних 25 минута  покушали да променимо неке тактичке замисли и да пређемо на наш колосек игре. Опет је изостао ефекат.  У полувремену смо добили нова упуства  како би кориговали начин игре из првог дела меча ,  тако да смо    у наставку  променили тактику  и  играли много боље.  Спустили смо се на четири бека, анулирали њихове нападе на много бољи начин и имали контролу  лопте и били мало бољи од домаћина.  Било је шанси на обе стране  и мислим да смо заслужено освојили бод.  Дали смо максимум у овом тренутку – оцењује Јовановић.

Бод освојен у Шапцу је веома драгоцен, па остаје жал за целим пленом против Земуна и Динама.

– Остаје жал за сваким изгубљеним бодом. Земун и Динамо су прошлост . Окрећемо се напред и идемо даље. Морамо да вратимо екипу на победнички колосек – сматра капитен „грађевинара“.

Већ у среду фудбалере Рада очекује нови изазов, На Бањицу стиже Бачка , а Јовановић најављује  прву овосезонску победу.

– Не знам какав је  здравствени билтен, јер доста играча је повређено, не знам ни каква је ситуација са картонима, али знам да  коме год од играча стручни штаб укаже поверење да ће они  исто оправдати и да ће  дати свој максимум како би коначно стигли до целог плена. Уз то  играмо на свом терену и дужност нам је да се искупимо  навијачима за два узастопна  ремија на Бањици и да пређемо на победнички колосек.

На новинарску констатацију –  капитен игра капитенски,  Јовановић је скромно процедио кроз зубе…

– Ја сам професионалац и где год сам играо давао сам свој максимум , другачије не знам. Не бих ја ту мене посебно издвајао јер је фудбал колективна игра. Могу да обећам да ћу ја као и цео тим играти све боље, јер смо до сада имали пехове са повредама и нисмо одиграли меч у комплетном саставу. У наредним мечевима очекујем наше још боље издање – закључио је капитен клуба бањичког суперлигаша, Бранислав Јовановић.


© ФК РАД Београд 2019