ЕСБЈЕРГ МЕРИ ФОРМУ „ГРАЂЕВИНАРА“

БОГДАН МЛАДЕНОВИЋ О ПРЕД ДУЕЛ СА ДАНЦИМА

Своју другу припремну утакмицу у Анталији, изабраници Драгана Стевановића играће у суботу, 2. фебруара са почетком у 17:30 часова по локалном времену (два сата раније по нашем времену). Противник грађевинара биће  дански прволигаш Есбјерг. У првом контролном мечу у Турској,  небеско- плави су поражени од руског Тамбова са3:1. После овог меча Стручни штаб бањичког суперлигаша имао је примедби на игру , посебно у другом  полувремну, док су похвално говорили о  “првој” постави и првом полувремену. Меч је заједно анализиран са играчима, указано им је на грешке и већ против екипе из Данске се очекује боље издање и победа.

Креатор игре грађевинара  и један од изданака чувене Радове школе фудбала, Богдан Младеновић анализира први контролни меч у Анталији и најављује нову проверу.

– У првој контролној провери наишли смо на чврстог и добро припремљеног противника који се показао као добар тест. Одиграли смо квалитетно  утакмицу, одлично истрчали, показали агресивност и борбу, добру игру и завидан ниво физичке припремљености. Одлично смо одиграли прво полувреме док смо у наставку из неких наивних грешака примили голове. Али, нама се често дешава да први контролни меч на припремама изгубимо а онда кренемо у серију позитивних резултата. Из првог контролног меча смо извукли поуке, нажалост тај меч смо изгубили , иако смо били бољи у првом полувремену, мада то резултат не сигурише. Идемо на победу против Данаца- поручује Младеновић и наставља:

– Пред нама је и ново искушење. Ради се о данском прволигашу.Сигурно је да нас очекује тежак задатак , али даћемо  све од себе да прикажемо  добру партију , а резулатат ће доћи сам по себи. Идемо напред, хватамо залет  у победничку серију, јер је она битна због атмосфере.Спремни смо за Данце иако се ради отиму који је четврти у свом шампионату и претендује за место које води на међународну сцену – поручује везиста грађевинара.

Неоспорно је да Младеновић уметник у копачкама, за њега не постоји тајна у фудбалу, али повремено постоји проблем – потез више.Он то објашњава на свој начин.

– На неком од тренинга “намерно” повучем потез више јер одмах реагују Перендија и Волков. Волим  да  их изнервирам. Симпатичне су ми њихове реакције. На утакмици, далеко од тога, да то радим намерно, у настојању да решим неку ситуацију деси се да претерам. Настојим да то смањим.

Пети дан рада у Анталији у игри на два гола протекао је у знаку „Кројфа за Бањице“. Три  ефектна поготка и две маестралне асистенције, из “прве”су  најбољи доказ да се може  ефикасно без вишка потеза.

– После неколико кишовитих дана данас је био леп и сунчан дан па Перендији и Волкову нисам хтео да кварим расположење – духовит је популарни Боћа.

Он уједено открива где би желео да настави инострану каријеру.

– Некако ми Белгија највише “лежи” – искрен је Младеновић, који уједно преноси поздраве од некадашњих фудбалера Рада, његових “класића” и добрих пријатеља Мараша  Денића.

– Пре тренинга сам се чуо с њима,  уједно су нас све поздравили и пожелели  срећне припреме и све најлепше у пролећном делу првенства – закључио је Младеновић.

СТЕВИЋ ПОЈАЧАВА ДЕСНИ БОК

Стратег екипе, Драган Стевановић је желео нова решења на десном беку. У зимском прелаѕном року је на Бањицу стигао, Душан Стевић. Момак који се афирмисао у крагујевачком Радничком 1923, а касније стекао интернационално искуство играјући за грчки Пансериакос и скопски Работнички, биће сигурно велико појачање на десној дефанзивној страни.

– Рад је клуб са традицијом који афирмише и своје младе играче, али и оне који дођу у клуб из неких других средина. Дошао сам да дам пун допринос екипи да остваримо што бољи пласман, а сигуран сам да ћу из Рада добрим играм аскренути пажњу и многим иностраним визитерима који знају да се на Бањици увек играо квалитетан фудбал и да је Рад знао да афирмише праве играче – рекао је Стевић, који је и против Тамбова показао да ће представљати велики плус за одбрану „грађевинара“.


© ФК РАД Београд 2019