“ГРАЂЕВИНАРИ“ СТИГЛИ У АНТАЛИЈУ

ЊЕГОШ ПЕТРОВИЋ СА ПРВИМ ИМПРЕСИЈАМА ИЗ ТУРСКЕ

Експедиција Рада стигла је у добро познату базу у Турској, где ће боравити до 9. фебруара.

Шеф стручног штаба Драган Стевановић, његови сарадници и изабраници допутовали су у недељу у хотел  „Миракл“ у Анталији око 21 час   по локалном времену.  Авио лет  је после преседања у Истанбулу трајао два и по сата .

Топло време и пријатних 15  степени Целзијусових сачекало је „грађевинаре“ који су орни за почетак припрема у Анталији.

После вечере фудбалери су отишли на ноћни починак, а већ у понедељак  су стартовали  са радним  обавезама одрађујући први тренинг на медитеранској обали Турске.

Најперспективнији  млади играч , Његош Петровић је одушевљен  условима за рад у турском монденском  летовалишту.

-У лепом расположењу смо стигли у Анталију где нас је после београдског “минуса” дочекало лепо време, тако да имамо све предуслове да максимало квалитетно одрадимо најважнији део припрема .Услови су на европском нивоу, почев од смештаја и исхране па до терена. Шеф нам је предочио да ће нам током петнаестодневних припрема у Анталији приоритет бити рад на тактичком плану, где ћемо настојати да грешке у дефанзиви сведемо на минимум и да побољшамо завршницу јер нам је током јесени реалализација затајила – рекао је Његош Петровић

Свестан је  „бањички драгуљ“ шта се од њега и саиграча очекује у пролећном делу шампионата.

– Очекује нас пуно рада и борба за опстанак. Ја сам оптимиста и уверен сам да ћемо и даље бити чланови српске фудбалске елите, јер то као клуб по свим параметрима заслужујемо. Могли смо у јесењем делу шампионата много боље, нажалост, у неким утакмицама смо губили бодове иако то нисмо заслужили, у некима нисмо били на нивоу, а што не рећи да нам је на неким мечевима недостајала спортска срећа. Када се све сабере, да поновим, могли смо више, можда ће нам се нешто вратити на пролеће. Оно што смо пропустили надокнадићемо у наставку првенства. Имамо квалитетан састав, повољан распоред и од старта ћемо додати гас да побегнемо на безбедно место . Нема места бојазни, Рад остаје члан елите – категоричан је популарни Њего.

Петровић  се уједно присетио и сопственог учинка у јесењем делу првенства и најавио берићетно пролеће.

-У принципу сам задовољан, али увек може више и боље. После месец и по дана паузе, због повреде , на терен сам се вратио против Мачве и постигао победоносни гол, то нам је уједно била и последња победа у првенству.Остале мечеве до краја првенства одиграо сам коректно. Гледам да сваког дана напредујем ,тако да ћу на пролеће настојати да добрим партијама у Раду и репрезентацији оправдам очекивања – закључио је бањички драгуљ.


© ФК РАД Београд 2019