„ГРАЂЕВИНАРИ“ ЕКСПЕРТИ ЗА НЕРЕШЕНО

Пролетер и Рад ремизирали на Карађорђу (0:0)

Стадион: “Карађорђе”.

Судија: Александар Васић.

Жути картони: Јаблан, Говедарица, Танасин (Пролетер), Тановић, Баиновић, Балабановић (Рад).

Пролетер: Весић, Митровић (од 46. Ћуковић),  Човић, Новаковић, Чоловић (од 82. Красић),  Леандро,  Танасин,  Јаблан,  Вујаклија,  Говедарица (од 77. Овусу), Јокић.

Рад: Марковић, Смиљанић ( од 90. Михајловић), Тановић, Тричковић, М. Трифуновић ( од 65. Касалица), Петровић, Јовановић, Балабановић, Баиновић, Перендија, Илић ( од 72. Веселиновић).

У 26. колу  Супер лиге Србије, фудбалери Пролетера ремизирали су са екипом Рада у Новом Саду (0:0). Ово је бањичком суперлигашу пети узастопни реми у пролећном делу  првенства тако да су постали “експерти за нерешен резултат”.

Чврста и борбена утакмица, тврди противници…Током  свих 90 минута водила се жестока борба на средини терена, где су оба ривала желела превласт. Као епилог свега тога мреже су остале нетакнуте, те су се оба тима морала да задовоље поделом бодовног плена.

Прво полувреме је, углавном, протекло у тактичком надмудривању , у борби за превласт на средини терена и ниједна  екипа није успела да дође до озбиљније прилике  за гол. Из првих 45 минута  вреди поменути покушаје  Говедарице у 3. И бившег „грађевинара“  Чоловића у 41. минуту са једне, и    Балабановића у 7. и Тановића у 42.  минуту са друге стране , али  мреже су остале нетакнуте.

И у наставку меча – слична прича. Играло се , углавном, између два шеснаестерца, без конкретнијих прилика да се озбиљније угрозе голмани  Весић и Марковић . Једино вредни помена су ударци  Петровића у 58.   и Говедарице у 66. минуту који су завршили поред стативе.

У наредном 27. колу, на стадиону Краља Петра Првог,  изабраници Звездана Милошевића, у малом градском дербију ,дочекаће  екипу Црвене звезде.


© ФК РАД Београд 2019